Tunsberg

Matintoleranse
En matintoleransetest gir konkrete prøvesvar

Start nå og få tiden fram til 1. september 2024 (neste oppstart) uten å betale noe ekstra. Du har tilgang til kurset og kan begynne å levere oppgaver hvis du ønsker det. Så har du lyst på ekstra god tid (68 dager), vil det lønne seg å begynne nå.

Forlenget tilgang
I dette studiet kan du forlenge tilgangen. Det koster kun kr 400 for å forlenge studietilgangen med 3 måneder.
Varighet: 2-4 måneder
Sted: Nettstudium
kursavgift: Kr 2800 
Vilkår for oppstart og avmelding100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding
Eksempel på første side av testrapporten (klikk for større bilde).

Etter bestått kurs kan du rekvirere matintoleransetester til pasientene dine. 

Kurs i matintoleranse egner seg for:

 • Biopater
 • Ernæringsterapeuter
 • Kostholdsveileder TMS
 • Bachelor eller master i ernæring
 • Leger og annet helsepersonell med etterutdanning i ernæring eller funksjonell medisin

Hvorfor ta dette kurset

En uoppdaget matintoleranse kan blokkere selv den beste behandlingsstrategi og er en vanlig årsak til at man ikke kommer videre uansett hvilke tiltak man gjør. 
 
Matintoleranser har økt kraftig de siste årene. Tilstanden kan forårsake en lang rekke symptomer og plager som tilsynelatende ikke har noen sammenheng. Det kan være tidkrevende og omfattende med en eliminerings- og introduksjonsdiett for å kartlegge hvilke matvarer man reagerer på.
 
En matintoleransetest gir et konkret prøvesvar som danner et grunnlag for videre behandling. 
 
Dette kurset gir deg grunnleggende kunnskaper og ferdigheter som du trenger for å kunne bruke matintoleransetester i din praksis. Du vil få en god innføring i og forståelse for årsakssammenhenger, påvirkninger på immunforsvaret, testresultater, hvordan gjennomføre en matrotasjon og hva som kan gjøres av behandlinger og tiltak.
Mens du er student vil du kunne ta en test på deg selv til redusert pris (ca. 1200-2000 rimeligere enn veiledende pris avhengig av hvilket testpanel man velger). Du har allerede der spart inn mye av kursavgiften. 
Begrepsforklaring
På folkemunne brukes ordet matintoleranse generelt om alle typer reaksjoner mot mat som ikke er klassisk allergi. Testverktøyene du skal lære om i dette kurset tester antistoff mot proteinbestanddelen i matvaren, enten reaksjon med IgG, eller med IgA. Det vil derfor være mest korrekt å bruke begrepet proteinintoleransetesting, men vi har valgt å bruke begrepet matintoleransetesting da det er dette ordet de fleste kjenner til.

Etter fullført og bestått kurs blir du sertifisert innen matintoleransetesting.

Kurset er laget i samarbeid med EU BioTek, en av de fremste leverandørene av matintoleransetester i Norge.tunmed.no
Matintoleranse
Rated 5/5 based on 7 customer reviews

Noen anbefalinger

«En fordøyelse ute av balanse er som kjent en kilde til en rekke sykdommer og plager. Kurset i matintoleranse gir en god oversikt over hva som kan skape denne ubalansen som i mange tilfeller fører til at en ikke tolererer ulike matvarer. For å gjenopprette en normal fordøyelse, vil det være et effektivt hjelpemiddel å anvende testen som kurset pedagogisk beskriver for å luke ut det en ikke tåler og for seinere skrittvis å reintrodusere de aktuelle matvarer. Som soneterapeut ser jeg på matintoleransetesting som et supplerende verktøy i behandlingen, og som i mange tilfeller kan gjøre veien tilbake til god helse raskere. Kurset er godt bygd opp med personlig tilbakemelding underveis og kan anbefales.  »

Rune Laurantsen
Soneterapeut
«Dette var et utrolig nyttig kurs å ha med seg på veien for å kunne jobbe med kostholdsveiledning. Og det å kunne hjelpe de på best mulig måte. Dette er jeg utrolig glad for at jeg meldte meg på. »

Monica
Kostholdsveileder
«Dette studiet har jeg valgt for å hjelpe mine pasienter til å velge riktig mat, og ikke bare behandle sykdommer/symptomer, og det har virkelig vært utrolig spennende og lærerikt. Ikke ferdig utlært - tror aldri man blir det. Hovedsaken er å spille på lag med kroppen sin, og ikke tilføre alle konserveringsmidlene vi nesten ikke slipper unna. Kjøpe brød hos bakeren eller bake selv. Brød er ikke det vi skal bruke mest av; grønnsaker er viktigere enn frukt, og overmoden frukt har for mye sukker, som er hovedfienden vår. Og deretter for mye salt. Variasjon i matveien er det aller beste, samt godt humør og passelig trening. »

Turid Solheim Amundsen
Naturterapeut, fytoterapeut
«Meget lærerikt kurs med tanke på testing og behandling av intoleranser og viktigheten av å reparere tarmen. Tommel opp fra meg med mye kunnskap som jeg tar med videre når jeg skal hjelpe folk til bedre helse  I tillegg er det en fin måte å måle ønsket effekt av behandling hvis man tar en før- og etter-test slik at man kan bevise hvor viktig det er å følge en protokoll som kan skape ønsket resultat og bedret helse. Anbefales!  »

Mats Ring Andersson
Kostholdsveileder
«Jeg vil anbefale kurset på det varmeste. I kruset lærere en grundig om årsaker til intoleranser og en får en god forståelse av hvordan ting henger sammen. I og med at jeg selv har intoleranser har jeg fått klarhet i flere forhold som kan påvirke mine problemer positivt. Oppfølging i kurset er kjempe rask og veldig god. »

Monica
Sykepleier, Kostholdsveileder, SIBO, muskel og Kraniosacral terapeut.
...
«Hej! Jag valde att läsa matintolerans kursen eftersom jag jobbar i hälsokostbutik och som kostrådgivare och möter varje dag människor med stora problem med mag och tarm. Vill gärna kunna hjälpa dessa människor att må bättre, så därför passade denna kursen mig väldigt bra. Hittade inte någon så här bra i Sverige så det fick blev på norska. Jag är så super nöjd med min lärare Linda, hon har gett mig så fin positiv feedback som har "peppat" mig efter varje del av kursen. Är så nöjd med ert upplägg på er plattform lätt att förstå och väldigt intressant. Stort tack för att jag fick lära mig så mycket som jag nu kan använda i mitt jobb varje dag!  »

Carina Granqvist
Hälsoterapeut/Kostrådgivare med inrikting på matintoleranser
«Jeg er svært fornøyd med dette studiet. Det er logisk og oversiktlig lagt opp, og det er veldig mye nyttig informasjon. Anbefales til alle som ønsker å lære mer om matintoleranser og til de som ønsker å tilby testene til sine klienter. »

Silje Eker
Sykepleier, fotsoneterapeut og ernæringsterapeut
 Skriv en ny anbefaling!

Etter endt kurs vil du ha god kunnskap om matintoleranse, og skal kunne hjelpe dine pasienter til å avdekke hvilke matvarer som skaper problemer samt hvordan man gjennomfører nødvendige endringer.
 

Tema 1: Matintoleranse

 • Hva er proteinintoleranse?
 • Årsaker til proteinintoleranse
 • Mikrobiota - symbiose eller dysbiose?
 • Morfinpeptider
 • Ikke-immunmediert matintoleranse
 • Histaminintoleranse
 • Immunoglobuliner og immunologi
 • Allergiske kryssreaksjoner

 

Tema 2: Testing av proteinintoleranse

 • Kvalitetskrav til testen
 • Hvilke matvarer testes?
 • Kartleggingsverktøy
 • Om selve prøvetakingen
 • ELISA-metoden
 • Hva kan påvirke testresultatet?
 • Hvordan leser vi testresultatet?
 • Bestilling av test-kit og prisliste

 

Tema 3: Behandling

 • Behandling
 • Kosttilskudd
 • Viktige vurderinger
 • Re-introduksjon av matvarer
 • Behandlingsprosessen
 • Tolkning- og behandlingseksempel

Det er et krav at du har gjennomført en utdanning fra minst én av disse fagretningene:

 • Biopati
 • Ernæringsterapi
 • Kostholdsveileder TMS
 • Fullført andre året av terapeututdanninger
 • Bachelor eller master i ernæring
 • Lege og annet helsepersonell med etterutdanning i ernæring eller funksjonell medisin

Har du en utdanning som ikke står på denne listen, ta kontakt så tar vi en individuell vurdering av din kompetanse. 

Repetisjon
Dersom du har tatt kurs i matintoleranse hos EU BioTek tidligere, kan du bestille tilgang til studiet for en lavere pris. Send e-post til skolen dersom dette er aktuelt. 

Kurset er et nettbasert deltidsstudium. Alt pensum finnes som artikler inne på nettskolen. Kurset er delt inn i 3 temaer som tas over 2-3 måneder. Du har tilgang til kurset i ca. 4 måneder. Trenger du mer tid enn dette, koster det kun kr 400 per 3 måneder. Du kan forlenge studietilgangen så manger ganger du ønsker. 

For hvert tema skal du svare på en innleveringsoppgave. Innleveringsoppgavene blir rettet av lærer med godkjent/ikke godkjent og eventuelle kommentarer. I tillegg er det quizoppgaver som rettes automatisk.

Eksamen
Det er ingen eksamen i dette kurset. 

Vitnemål

Du må ha besvart og fått godkjent på quiz og innleveringsoppgaver for å bestå kurset og få kursbevis.

kursavgift: kr 2 800,- 
Delbetal fra kr 560 (6 avdrag)
Kan jeg jobbe raskere? 
Ja, du kan jobbe i ditt eget tempo med noen begrensninger. Vi ønsker at du leser tilbakemelding fra lærer før du leverer en ny oppgave.

Kan jeg bruke lengre tid? 
Ja, du kan forlenge studietilgangen. Det koster kun kr 800,- per 6 måneder. 


© 2024 Tunsberg Medisinske Skole