Tunsberg
Glemt passord?

Soneterapi 1

Varighet: 1 semester
Sted: Tønsberg/nett
Lærebøker: Litteraturliste
Vilkår for oppstart og avmelding


Det er dessverre ingen flere ledige plasser til høstens oppstart. Bruk skjema til høyre for å stå på venteliste og få informasjon når vi åpner opp for påmelding igjen. 

 

Frem til neste oppstart bør du gjennomføre ett eller flere av følgende fag: Grunnmedisin, Naturmedisinsk grunnutdanning og VEKS-fag.

I fotsoneterapi behandler man hele kroppen gjennom å påvirke punkter på foten. Klikk for større bilde

Ønsker du å lære en terapiform som stimulerer spesifikke områder i kroppen?

Soneterapi er en form for refleksologi og baserer seg på et system hvor forskjellige soner på kroppen avspeiler alle kroppens indre organer, knokler, skjelett og nervesystem. Vår utdanning fokuserer på soner under føttene, også kalt fotsoneterapi. 

Når sykdom utvikles eller kroppen belastes, for eksempel på grunn av et dårlig kosthold eller en usunn livsstil, opptrer ømhet i soner under føttene som korresponderer med indre organer. Dette kan skje lenge før sykdom oppstår. Derfor kan fotsoneterapi være et godt diagnoseredskap i tillegg til en utmerket behandlingsmetode.

Vår utdanning er basert på det som kalles Ersdal-metoden. Denne skiller seg fra andre fotsoneterapiretninger ved at den benytter en mer nøyaktig punktlokalisering og mer nøyaktige kart. Denne metoden er utviklet av Dr. Charles Ersdal Md (Ma).

Studiet er en innføring i soneterapi hvor du lærer å behandle alle organer og organsystemer etter enkle prinsipper. Ofte er dette nok for å få gode resultater. Det er også mulig å fortsette på soneterapi 2, som er en godkjent terapeututdannelse.

Soneterapi er et svært praktisk studium, og studentene må gjennom skolepraksis hvor de trener på hverandre for å bestå studiet. 

Etter å ha fullført soneterapi 1 og 2, får du vitnemål med tittelen Soneterapeut TMS.
tunmed.no
Soneterapi 1
Rated 5/5 based on 1 customer reviews

Noen anbefalinger

«Er det mulig!!!?? Søndag ettermiddag var første samling på Soneterapi 1 unnagjort for min del. Neste dag brukte jeg det vi hadde lært på pasientene mine. Og FOR en effekt. Jeg var like overrasket og glad som dem når jeg så de umiddelbare resultatene. Feilstilte føtter som rettet seg opp, smerter i bekken, nakke og skuldre forsvant. En slagpasient som i flere år hadde hatt problemer med å få en normal skrittlengde med høyre bein, langet ut og erklærte at "nå ble det slutt på henge etter kona". Til og med en fettkul på størrelse med en tennisball bare smeltet vekk mens jeg holdt på. Pasienten hadde hatt den i 30 år, og beskjeden fra legen hennes var at "den gikk det ikke an å gjøre noe med"....jaggu sa jeg "ikke gjøre no' med"!!! En liten ting til: Jeg ante ingenting om hverken skolen eller Terje Varpe før jeg begynte. I løpet i helgen gikk det opp for meg at jeg er heldig som får ha ham som lærer. Han er en strålende pedagog. 40 års erfaring og 100.000 pasienter så langt. Etterspurt i inn- og utland for sin unike kompetanse og dyktighet. Det er vel rimelig unødvendig å si at jeg anbefaler utdanningen, men jeg gjør det likevel: Velg Tunsberg Medisinske Skole hvis du vurderer å bli soneterapeut! »

Marte Hagen
Massasjeterapeut
 Skriv en ny anbefaling!

Etter fullført studium vil du: 

 • Ha kunnskap om soneterapiens historie
 • Ha kunnskap om fotens anatomi
 • Ha kunnskap om helhetslæren og soneterapien teorigrunnlag
 • Kunne gjenkjenne viktige tegn på foten
 • Ha grunnleggende kunnskap om ansiktsdiagnose
 • Ha kunnskap om ECIWO-teorien
 • Ha kunnskap om rammebetingelser for fotsoneterapi
 • Ha kunnskap om meridianer og sonepunkter
 • Ha kunnskap om patofysiologi
 • Kunne behandlingsprinsippene i praksis

Målgruppen for dette studiet er de som ønsker grunnleggende kunnskaper og praktiske ferdigheter innen fotsoneterapi.

Opptakskrav
Det kreves grunnleggende kunnskaper i anatomi og fysiologi, minimum på nivå med forkurs anatomi og fysiologi. Mer informasjon om forkurs i anatomi og fysiologi finner du under oversikt over skolens studietilbud.

Vi anbefaler samtidig studentene å vurdere følgende tilbud som er obligatoriske for å bli medlem av en utøverorganisasjon, samt registrert i registeret over alternative behandlere. 

Soneterapi er et praktisk fag der studenten er avhengig av å prøve ut ulike behandlingsmetoder og undersøkelsesmetoder. Vi legger derfor stor vekt på at studentene får gjennomført mest mulig praktiske øvelser under samlingene.

Det teoretiske stoffet i soneterapi skal studentene jobbe med mellom samlingene. Studentene har tilgang til en nettskole med ulike læringsressurser. Her kan de blant annet lese fagartikler, se behandlingsvideoer, gjøre oppgaver og diskutere fagstoff med lærere og andre studenter.

Studenten må svare på én quiz og fire innsendingsoppgaver. Disse må være godkjent for å bestå studiet og få vitnemål. 

Litteratur

 • Schjelderup, Vilhelm: ECIWO-biologi
 • Undervisingskompendium er utviklet av Dr. Charles Ersdal Md (Ma), og er utformet slik at det enkelt skal kunne benyttes som oppslagsverk ved behandling.


Datoer for samlinger
Samling 1: 6-8 september 2019
Samling 2: 11-13 oktober 2019
Samling 3: 8-10 november 2019
Samling 4: 13-15 desember 2019

Tider for helgesamlinger:
Fredag kl 17:30- 21:00
Lørdag kl 09:00 - 18:00
Søndag kl 10:00 - 16:00
 


Varighet: 1 semester, 4 samlinger
Undervisning: fredag kveld, lørdag og søndag
Timetall: totalt 68
Studieavgift: kr 15 000
Påmeldingsavgift: kr 2 000

 


Kompendiene er inkludert i studieavgiften.
Skolen tilbyr mulighet for delbetaling.


© 2019 Tunsberg Medisinske Skole