Tunsberg
Glemt passord?

Soneterapi

Oppstart: 29. august 2020
Søknadsfrist: Søknadene behandles flere ganger i året
Varighet: 3 år deltid
Sted: Nettstudium, samlinger og praksis. Se gjennomføring.
Studieavgift: Kr 39000 pr. år

Påmeldingsavgift kr 2500 betales etter at søknad er godkjent, og du har akseptert tilbud om studieplass. Se linken studieavgift for alle detaljer.
Vilkår for oppstart og avmelding


I fotsoneterapi behandler man hele kroppen gjennom å påvirke punkter på foten. Klikk for større bilde

Vi har nå åpnet opp for søknad til neste kull. Det er begrenset antall plasser. Søknad er ikke bindende før du aksepterer tilbud om studieplass. 

Soneterapi er en 3-årig deltidsutdannelse som inneholder alt du trenger for å kunne begynne å jobbe som soneterapeut. 

Fotsoneterapi er en naturmedisinsk behandlingsmetode basert på bioholografiske prinsipper etter ECIWO (Embryo Containing Information of the Whole Organism) - biologiens vitenskapelige teori.

Vår utdanning i soneterapi er basert på Ersdal-metoden. Denne skiller seg fra andre fotsoneterapiretninger ved at den benytter en mer nøyaktig punktlokalisering og mer nøyaktige kart. Metoden er utviklet av Dr. Charles Ersdal Md (Ma).

Soneterapi er fra og med 2020 er en komplett utdanning til terapeut. 

Utdanningen består av følgende fag: 

  • Grunnmedisin
  • Ernæring, livsstil og miljø
  • Naturmedisin
  • Helsecoaching
  • Soneterapi
  • I tillegg gjennomføres ulike typer praksis gjennom alle 3 årene

Studenter som har fullført og bestått utdanningen vil få vitnemål med tittelen Soneterapeut TMS.
tunmed.no
Soneterapi
Rated 5/5 based on 4 customer reviews

Noen anbefalinger

«I Soneterapi har jeg gledet jeg meg til hver samling. Terje som en meget inspirerende lærer klarte å innvie oss i et stort fag på en slik måte at vi raskt så muligheter som langt overgikk våre forventninger. Fra første samling klarte jeg å anvende deler av dette slik at jeg fikk konkrete virkninger på min nærmeste familie. Samtidig åpnet hver samling opp for enda større perspektiver, med en god helhet etter 4. samling. Ser fram til å fortsette med Soneterapi 2! »

Rune Laurantsen
student
«Jeg begynte lovprisningen av studiet allerede etter første samling på Soneterapi, og begeistringen har fortsatt utover i studiet. Tror nok dette er noe av det lureste jeg har brukt tid og penger på! Jeg er utdannet massasjeterapeut og hadde egen praksis da jeg startet på studiet. Dette var en stor fordel, fordi de aller fleste ville prøve soneterapi og mange fikk god effekt av det på noen områder lenge før jeg var ferdig utdannet. Ersdalmetoden er en grundig og kraftig form for behandling. Jeg har allerede erfart at pasienter kan redusere eller slutte med medisiner de har brukt i årevis. Dette gjøres selvfølgelig i samarbeid med lege. Det som fascinerer meg aller mest med Ersdalmetoden, er at min eneste oppgave er å være nøyaktig nok i stimuleringen av sonene og så fikser kroppen resten selv. Det er veldig motiverende som terapeut å kunne bidra til at menneskers langvarige smerter og sykdommer enten reduseres kraftig eller forsvinner helt. »

Marte Hagen
Soneterapeut
...
«Jeg valgte dette studiet fordi jeg ville ha noe mer enn det jeg driver med. Har tatt akupunktur, både øre og kropp, men det var ikke noe for meg. Det håndfaste som en fot kan gi og de signalene man kan finne der var mer leselig for meg enn akupunkturen. Studiet har vært supert, og ser nå at alt er planlagt til det minste detalj. Vi har lært utrolig masse og mer dypgående enn jeg forventet. Jeg er en praktiker, ingen teoretiker så jeg vil derfor absolutt anbefale dette studiet. »

Tove Lill Nilsen
Soneterapaut
«Er det mulig!!!?? Søndag ettermiddag var første samling på Soneterapi unnagjort for min del. Neste dag brukte jeg det vi hadde lært på pasientene mine. Og FOR en effekt. Jeg var like overrasket og glad som dem når jeg så de umiddelbare resultatene. Feilstilte føtter som rettet seg opp, smerter i bekken, nakke og skuldre forsvant. En slagpasient som i flere år hadde hatt problemer med å få en normal skrittlengde med høyre bein, langet ut og erklærte at "nå ble det slutt på henge etter kona". Til og med en fettkul på størrelse med en tennisball bare smeltet vekk mens jeg holdt på. Pasienten hadde hatt den i 30 år, og beskjeden fra legen hennes var at "den gikk det ikke an å gjøre noe med"....jaggu sa jeg "ikke gjøre no' med"!!! En liten ting til: Jeg ante ingenting om hverken skolen eller Terje Varpe før jeg begynte. I løpet i helgen gikk det opp for meg at jeg er heldig som får ha ham som lærer. Han er en strålende pedagog. 40 års erfaring og 100.000 pasienter så langt. Etterspurt i inn- og utland for sin unike kompetanse og dyktighet. Det er vel rimelig unødvendig å si at jeg anbefaler utdanningen, men jeg gjør det likevel: Velg Tunsberg Medisinske Skole hvis du vurderer å bli soneterapeut! »

Marte Hagen
Massasjeterapeut
 Skriv en ny anbefaling!

Overordnet læringsutbytte

Vårt viktigste mål er at du tar i bruk det du har lært og begynner å jobbe med det, enten som terapeut eller på andre måter. All undervisning og praksis er planlagt med nettopp dette som utgangspunkt, og fokuserer på hvordan vi skal gjøre våre studenter best mulig skikket til å nå dette målet og ikke minst oppnå selvtillit og erfaring til å klare å starte opp. 

  • Etter endt utdanning skal du kunne utføre fotsoneterapi profesjonelt. Du lærer å diagnostisere og behandle ubalanser i indre organsystemer, hormonsystemet og lidelser i muskel- og skjelettsystemet.
  • Du vil ha kunnskap og ferdigheter i endringsprosesser, motivasjon og kommunikasjonsteknikker som er nødvendig for å kunne skape varige endringer hos dine pasienter. 
  • Du vil ha gode faglige kunnskaper, og ha utviklet evnen til å sette deg inn i vitenskapelige publikasjoner. Det er grunnlaget for å holde deg best mulig oppdatert på ny forskning.
  • Du skal gjennom studiet utvikle ferdigheter i pasientbehandling og gjennomføring av konsultasjoner. Det innebærer å mestre din rolle som terapeut og ha kunnskap om kommunikasjon, pasientpsykologi og etikk i arbeidssituasjonen.
  • Du vil ha forståelse for soneterapien og egne begrensninger slik at du kan vurdere når pasienten bør sendes videre til annet kvalifisert helsepersonell.
  • Du vil kunne gjennomføre selvstendige konsultasjoner.

Litt om innholdet de første to årene

Grunnmedisin

Dette faget er det største de to første årene, og står for 50 % av studiebelastningen. Du vil få gode kunnskaper om kroppens anatomi og fysiologi, mikrobiologi og patologi knyttet til alle organsystemene. Vi legger vekt på det som er viktig for en terapeut å kunne, for å bli en trygg og god behandler. Grunnmedisin gjør at du lettere forstår mekanismene som ligger bak de ulike terapifagene. Et eksempel på dette er hvordan maten påvirker hormonsystemet, og sammenhengen mellom fordøyelse, mikrobiota og hjernen.

Ernæring, livsstil og miljø

Dette faget er helt nytt i 2020. Her lærer du det viktigste innen ernæring og i tillegg hvordan vår helse påvirkes av både livsstil og miljø. Du lærer hvordan du bør spise for egen helse og for miljøet. Vi tror ikke på én spesiell diett eller ett spesifikt kosthold som passer for alle, men at det er store individuelle forskjeller. Innen livsstil vil du lære om blant annet søvn, stress, lys, bevegelse, avspenning og mye mer. Vi blir også påvirket av miljøet vi omgir oss med. Her lærer du blant annet om muggsopper, sprøytemidler og andre giftstoffer i omgivelsene. 

Helsecoaching

Dette faget er en videreføring og utvidet versjon av faget Terapeutkompetanse. Det er gjennom dette faget du skal utvikle evnen til å motivere og inspirere dine pasienter. Noen eksempler på det du lærer er å bygge gode relasjoner, motivere til endringer, etablere nye vaner, kognitiv fungering under stress, ulike coachingmodeller, utviklingsmodeller, strukturere samtaler og mye mer. 

Naturmedisin

Naturmedisin handler om å sette kroppen i stand til å helbrede seg selv, via mest mulig naturlige og bivirkningsfrie metoder. Sentralt i faget står helhetstanken og at man må jobbe for å forsøke å finne årsaken til sykdommen eller plagen, og ikke kun behandle symptomene. Vi har mye å lære av Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM), Ayurveda og Vestlig naturmedisin. Du lærer for eksempel hvordan å bruke prinsippene fra TKM innen kosthold, urter og livsstilsråd. 
Soneterapi Siden soneterapi er utdanning som krever flere samlinger enn våre andre utdanninger, har vi lagt til en samling pr semester ekstra med soneterapi det første året i tillegg til grunnleggende teori om soneterapi. 

Det siste året

Det siste året er det fokus på soneterapi, både teoretisk og praktisk.

Det legges stor vekt på praksis og utvikling av dine terapeutferdigheter. Praksis gjennomføres på skolen, i klinikker og via digitale verktøy. Noe praksis organiseres av skolen, mens noe praksis må du selv organisere (det er mye læring i nettopp dette).

Det vil være 3 samlinger pr semester i tillegg til samling og oppfølging via Zoom. 

Etter at vi har mottatt søknaden og gjennomgått den, vil du få en bekreftelse på at den er mottatt og vi vil kontakte deg for å gjøre et intervju via Skype/Zoom. Det blir også en fin anledning for å stille spørsmål om utdanningen, og finne ut om dette er noe for deg.

Vi ønsker topp motiverte studenter som er godt skikket til å gjøre en god og forsvarlig jobb som ernæringsterapeut. Det vi ønsker å prate om er blant annet: 

  • Faglig bakgrunn
  • Erfaringer
  • Motivasjon
  • Forventninger
  • Fremtidsplaner

NB! Det å ha en faglig bakgrunn og erfaring fra noe helt annet enn helse, behøver ikke å være en svakhet, men kan i mange tilfeller være en styrke.  

Soneterapi er for deg som ønsker å starte egen praksis som terapeut. 

Etter fullført utdanning kan du jobbe:

  • I egen praksis som soneterapeut, eller i et fellesskap med andre terapeuter


Utdannelsen vil også gi:

  • Etablerte terapeuter et utvidet tilbud i eksisterende praksis

Opptakskrav

  • Det er ingen opptakskrav, men søknden blir vurdert etter din bakgrunn, motivasjon og planer
  • Det er en stor fordel med gode engelskkunnskaper da en del litteratur og forskning kun er tilgjengelig på engelsk.
  • Dersom du ikke har grunnleggende kunnskaper i anatomi og fysiologi, så anbefaler vi vårt Forkurs i anatomi og fysiologi

Soneterapi er en 3-årig deltidsutdanning som kan kombineres med full jobb eller annen utdanning. Studiebelastningen er 50 % hvert år, og beregnet til 750 timer pr år. Det er kun mulig å ta det på deltid. 

De to første årene består av følgende fag:

Fag Antall temaer Timetall  Belastning
Grunnmedisin 10 750 50 % 
Ernæring, livsstil og miljø 6 225 15 %
Naturmedisin 4 225 15% 
Helsecoaching 4 225 15 %
Praksis   75 5 %
Soneterapi innføring, 4 samlinger   225 15 %
Sum 24

1725

115 %

De to første årene er felles med alle andre terapeututdanninger på skolen. 115 % studiebelastning betyr litt over halvstidsstudium pr år (57,5 %)

Det siste året: 

Det siste året vil du ha 3 helgesamlinger pr semester, hvor det vil værre en kombinasjon av teori og praksis. 

Et normalt studieår er 10 måneder (40 uker). Timetall og belastning viser total studiebelastningen. Kan du mye fra før og/eller har god studieteknikk, er det mulig å studere raskere. Timetall viser både undervisning, veiledning, arbeid med oppgaver, praksis og selvstudium. 

Soneterapi er et praktisk fag der studenten er avhengig av å prøve ut ulike behandlingsmetoder og undersøkelsesmetoder. Vi legger derfor stor vekt på at studentene får gjennomført mest mulig praktiske øvelser under samlingene.

Det teoretiske stoffet i soneterapi skal studentene jobbe med mellom samlingene. Studentene har tilgang til en nettskole med ulike læringsressurser. Her kan de blant annet lese fagartikler, se behandlingsvideoer, gjøre oppgaver og diskutere fagstoff med lærere og andre studenter.
 

Litteratur soneterapi

  • Schjelderup, Vilhelm: ECIWO-biologi
  • Undervisingskompendium er utviklet av Dr. Charles Ersdal Md (Ma), og er utformet slik at det enkelt skal kunne benyttes som oppslagsverk ved behandling.

Obligatoriske samlinger

  • De to første årene er det kun 2 samlinger pr semester, totalt 8. Det er obligatorisk å være med på minimum 6 av dem. Maksimalt to kan følges via nett. 
  • Det siste året er det 6 obligatoriske samlinger, og du må ha deltatt på 80 % av dem for å få bestått. 

Samlingene gjennomføres fra fredag kl 1600 til søndag kl 1500.

Praksis

I tillegg til samlinger, skal du gjennomføre ulike typer praksis. Dette kan gjøres ulike steder i landet, men du må påregne noe reise.

Studieavgift: kr 39 000,- pr. år
Delbetal fra kr 4 160 (10 avdrag)

Studieavgift er kr 19 900 pr semester (39 000 pr år)

  • Studieavgift betales for ett år om gangen og kan betales i én innbetaling eller med avdrag.
  • I tillegg kommer påmeldingsavgift på kr 2500,- Denne betales etter at søknaden er godkjent og du har akseptert studieplassen.
  • I tillegg kommer utgifter til eksamen og lærebøker. Eksamensavgift er tilsammen ca. kr 1200 til 1800 pr år.

Fritak og redusert studieavgift

Enkelte fag vil kunne gi fritak for deler av undervisningen samt litt redusert studieavgift. Hvor mye er avhengig av når du har fullført utdanningen, og ved hvilken skole den er gjennomført. Send oss en e-post med informasjon så gir vi deg en tilbakemelding. 

  • Dersom du har Grunnmedisin eller tilsvarende minimum 30 studiepoeng fra høyskole, vil du få fritak for Grunnmedisin og litt redusert studieavgift.
  • Dersom du har fullført Naturmedisinsk grunnutdanning, vil du få fritak og litt redusert studieavgift. Vi godkjenner kun naturmedisinsk grunnutdanning gjennomført hos oss. 
  • Dersom du har gjennomført og bestått Kostholdsveileder, vil du få litt redusert studieavgift.
  • I denne utdanningen er ikke VEKS-fag et eget fag, men er integrert i flere av de andre fagene. Har du gjennomført VEKS-fag hos oss, vil du likevel kunne få litt redusert studieavgift avhengig av hvor lenge siden det er. 
  • Har du gjennomført soneterapi 1 eller 2 hos oss tildligere, vil du få noe fritak og litt redusert studieavgift. Vi godkjenner kun soneterapi gjennomført hos oss. 

Dersom du har betalt studieavgift, men ikke fullført, så vil du også kunne få redusert studieavgift. 

Selv om du får fritak for ett fag, vil du likevel ha full tilgang til pensum. Noen tverrfaglige oppgaver kan inneholde spørsmål relatert til det faget og må da gjennomføres på samme måte som for andre studenter. 

Er det mulig å gjennomføre soneterapi med en fulltidsjobb ved siden av?
Ja, det er lagt opp til at det skal være mulig. 


Hva kan jeg jobbe med etter endt utdanning?
Du skal etter endt utdanning kunne etablere deg som terapeut med soneterapi som hovedterapi.


Hvordan vurderes eksamen?
Med karakter. 

 
Trenger jeg VEKS-fag i tillegg? 
Nei. Hele pensum i VEKS-fag er dekket ved at tilsvarende læringsutbytte oppnås gjennom utdanningen. Etikk og kommunikasjon er dekket gjennom Helsecoaching og praksis.  Vitenskapslære er dekket av Ernæring, livstil og miljø og i Naturmedisin. Samfunnsdelen av VEKS-fag er dekket gjennom Markedsføring for terapeuter og Naturmedisin. 

Kan man få støtte fra Lånekassen?
Nei, dessverre. Våre utdanninger som ikke er støttet har en lavere studieavgift enn tilsvarende utdanninger, slik at man skal ha mulighet til å dekke dette selv. I tillegg til å jobbe ved siden av studiene, begynner mange av våre studenter å ha egne pasienter mens de studerer.  

Det er også mulig å delbetale studieavgiften. 
 
Kan man få tilgang til utdanningen etter at jeg har fullført?
Ja, du kan bestille alumni-tilgang. Da får du tilgang til oppdatert pensum, videoforelesninger og rabatt på webinarer etc. Alumni koster kr 800 for 12 måneder. 

© 2020 Tunsberg Medisinske Skole