Tunsberg

Balansering av fettsyrer

Start nå og få tiden fram til 1. januar 2025 (neste oppstart) uten å betale noe ekstra. Du har tilgang til kurset og kan begynne å levere oppgaver hvis du ønsker det. Så har du lyst på ekstra god tid (25 dager), vil det lønne seg å begynne nå.

Forlenget tilgang
I dette studiet kan du forlenge tilgangen. Det koster kun kr 600 for å forlenge studietilgangen med 6 måneder.
Varighet: 3-5 måneder
Sted: Nettstudium
Studieavgift: Kr 2900 
Vilkår for oppstart og avmelding



100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding

Jobber du med å hjelpe andre til bedre helse, så er balansering av fettsyrer ett av mange områder du bør fokusere på. Ønsker du kunnskap om fettsyrer som ikke er koblet til en leverandør eller et produkt? Kunnskap som er objektiv og forskningsbasert, men samtidig enkelt og oversiktelig presentert.

Lurer du på hvilke fettsyretilskudd som er best?

Media elsker å skrive om fett: hvor farlig mettet fett er, hvor bra omega-3 er og hvor ugunstig omega-6 er. Dagen etter skriver de det motsatte.

Det kan være vanskelig å navigere i jungelen av informasjon og kosttilskudd, selv for en terapeut. Hvordan skal du forholde deg til all informasjonen, hvem skal du tro på og hva er sant? Og viktigst av alt, hvordan skal du best mulig kunne hjelpe pasientene dine når det er så mye motstridende informasjon ute og går?

Det finnes per i dag over 120 000 vitenskapelige publikasjoner som omhandler omega-3 og dets effekt på helse, men i stedet for å se på enkeltfettsyrer, bør vi se på balansen mellom de mettede, enumettede og flerumettede fettsyregruppene.

Hvordan påvirker for eksempel omega-3-nivået i kroppen nivået av mettede fettsyrer? Hva skjer med omega-3-nivået når omega-6-nivået økes? Hvordan påvirker forholdet mellom ulike fettsyrer helsa vår, og hvordan kan vi med riktig kunnskap bruke fettsyrer terapeutisk?

Etter endt kurs har du blant annet kunnskap om:

  • Solid kunnskap om fettsyrenes oppbygning og funksjoner i kroppen.
  • Kilder til fettsyrer og hvilke man bør velge.
  • Kostholdsendringer og deres betydning for fettsyresammensetningen i mat og kropp.
  • Hvilke anbefalinger som gis og om disse faktisk er tilstrekkelige.
  • Forskjeller på ulike fettsyretilskudd som selges og optimale doser.
  • Hvordan måle fettsyrestatus og hvilken betydning denne har.
  • Hvordan en ubalansert og en balansert fettsyreprofil ser ut.
  • Hvordan gjenopprette fettsyreprofilen til et naturlig og helsefremmende nivå.
  • Behandlingsprotokoller for ulike grupper, som gravide, barn, personer med ADHD, hudproblemer, depresjon med mer. 



tunmed.no
Balansering av fettsyrer
Rated 5/5 based on 15 customer reviews

Noen anbefalinger

«Etter endt utdanning som kostholdsveileder følte eg at det manglet litt meir dybde i fettsyrer og tok derfor dette påbyggingskurset. Det har gitt meg mykje meir kunnskap om fettsyrer og kvifor det er så viktig. I min jobb med mennesker, så er kunnskap heilt avgjørende for å gjøre ein god og trygg jobb. Og i alle mine fagfelt så spiller dei essensielle fettsyrene ein viktig rolle for gode resultater.»

Anne Marie Kvarmestøl
Hudpleier, Fotterapeut, muskelterapeut, yogaterapeut neurofeedback trener og kostholdsveileder,
«Balansering av fettsyrer inneholder veldig nyttig kunnskap om råstoffer, produksjon, tester, analyser, inntak og dosering. Studiet dokumenterer grundig og oppdatert informasjon og er oppdelt i temaer, med quiz og innlevering av oppgaver etter hvert tema. Dermed kan man gjennomføre i eget tempo - en strukturert og grei måte å jobbe på for en som må gjennomføre på ettermiddag og kveldstid etter annen pasientbehandling og/eller i helger. Anbefales for alle som driver pasientbehandling - og ikke minst, for egen helses del. »

Svein Johannessen
Naturterapeut
«Meget lærerikt. Valgte dette fordi jeg ville lære mer om hvordan fettsyresammensetningen påvirker oss psykisk og fysisk, men lærte utrolig mye mer. Så det å kunne sitte igjen med en behandlingsprotokoll, samt kunne lese og si noe om hvilke resultater dette gir er meget nyttig. Anbefales på det varmeste for alle som jobber med klienter! »

Mats Ring Andersson
«Kurset "Balansering av fettsyrer" kan jeg anbefale på det varmeste til alle som er opptatt av helse og betydningen av hva slags fett-typer vi putter i munnen. Det er nemlig ingen tilfeldighet med hensyn vårt matinntak og til i hvilke matvarer vi finner de gode fettkildene som er best for vår kropp. Her vil du lære om i hvilke mat vi finner de ulike, dårlige som gode, fettsyrene. Du lærer om viktigheten av omega-3 fettsyrene i kostholdet og dets påvirkning med tanke på hvilke signalmolekyler som produseres fra omega-6 og omega-3. Du vil bli overrasket over hvilke ugunstige skjevheter det er i det norske kostholdet vårt, med tanke på forholdet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrene, dette da sett i relasjon til inflammasjonsrelaterte sykdommer. Rett og slett et meget viktig kurs for å lære om balansering av fettsyrene i kroppen og derigjennom kunne unngå livsstilsykdommer. »

Kjell Ryberg
Kostholdsveileder
«Jeg har hatt interesse for helse, ernæring og kostilskudd i hele mitt voksne liv. Jeg har drevet Bailine salong hvor helse og kost er i fokus, og jeg har mange kurs/studier i.f.m dette. Og tror at mat er medisin, sammen med kostilskudd. Jeg har nettopp tatt Balansering av fettsyrer, og det var utrolig lærerikt. Spennende temaer om fettsyrene, og med linker til meget interessante artikler. Mye jeg ikke visste. Og denne nye lærdommen om fettsyrer vil jeg ta med meg videre på veien i livet. Og jeg vil for alltid ta omega-3-tilskudd:) Tusen takk for et meget fint studie, Linda! :) Vennlig hilsen Urd »

Urd Kristoffersen
Student og tidligere terapeut
«Et meget bra kurs der du får god og oppdatert innsikt og oversikt over fettsyrer i kroppen, og hvor viktig omega-3 er for oss. Raske og fine tilbakemeldinger fra lærer underveis. Anbefales! »

Trude Nordengen-Røli
Kostholdsveileder og student på Ernæringsterapi
«Dette er eit utrulig viktig og interessant kurs å ta. Ein veit i dag at mykje av livsstilssykdommene kan komme av inflammasjoner i kroppen og ubalanse i fettsyrene er ein ubalanse som kan føre til inflammasjoner. Dette er eit kurs som alle terapeuter burde ta :) »

Tove Riise Grastveit
Balansering av fettsyrer
«Jeg valgte dette kurset siden det er så enormt mye å velge i, når du skal kjøpe et omega-3 produkt. Igjennom dette kurset har jeg lært å kunne velge og være trygg på valgene jeg gjør i hensyn til dette. Dette er et veldig lærerikt og spennende kurs, med en fantastisk flink og hyggelig lærer. Så dette kurset anbefaler jeg på det varmeste. »

Hege Merethe
Kostholdsveileder
...
«Jeg har jobbet som programleder i P4 i 13 år, men har valgt å bytte bransje fordi jeg har et brennende ønske om å hjelpe andre. Jeg har selv spist meg frisk fra sykdom, og er spesielt opptatt av fettsyrebalanse, stoffskifteproblematikk og mage/tarm. Jeg har begynt som forhandler av produktene som hjalp meg å bli frisk (blant annet omega 3), og studiet Balansering av fettsyrer var derfor et veldig riktig valg for meg. Jeg liker veldig godt måten å studere på, og fikk rask og god tilbakemelding på oppgavene. Et studium som burde være almenkunnskap, og som anbefales til alle! »
Ingrid Forbregd
Student kostholdsveileder
...
«Etter å ha tatt studiet Kostholdveileder, ønsket jeg å få vite enda mer om fettsyrene. Siden jeg også har startet opp med måling av fettsyrer på mine klienter, ønsket jeg å få vite mest mulig om fettsyrene fra en nøytral kilde. Studiet svarte i aller høyeste grad til mine forventninger. Føler meg nå trygg på temaet fettsyrer, og kan dermed gi anbefalinger videre til mine klienter. Takk for nyttig kurs :-) »

Anne-Karin Norenes
Muskel- og kraniosakralterapeut og kostholdsveileder
«Jeg har sluttført kurset Balansering av fettsyrer. Jeg er spesielt interessert i dette av flere årsaker, men viktigst er hva skal man velge til og fra av fett i maten for egen god helse. Veldig mange velferdssykdommer kan oppstå med feil fettsyreprofil. Jeg har absolutt blitt innført i det stoffet jeg håpet på og føler at jeg har fått gode svar. Gleder meg til å kunne veilede venner, familie og kunder - som har lyst å få bedre helse. Det finnes en veldig god hjelper i form av et omega-3 tilskudd som hjelper kroppen å være i riktig balanse med daglig inntak. Det viktige her er også at fettet er livsnødvendig i riktig mengde, og ikke for lite av det heller. »

Lillian Elvin
Hud og fotterapeut, Aromaterapeut.
«Meget nyttig kurs. På medisinerstudiet lærte vi om Prostaglandinsyntesen, men lite om konsekvenser av ubalanse i fettsyreprofilen. Med denne ballast vil kolleger og andre ha mye bedre forutsetning for å gi forebyggende råd og evt. ekstra inntak av mattilskudd. Basert på en enkel fettsyretest fra fingeren vil Vitas.no (UiO) gi status før og etter endring, med kostråd/tilskudd. De fleste gjetter at de er i balanse. 95% i Norge ut fra det moderne kostholdet, viser seg være i ubalanse. Morsmelk definerer bl.a. hva som er korrekt balanse mellom proinflammatoriske fettsyrer Omega 6 og antiinflammatoriske Omega 3, som i morsmelk er 2-3:1. Fleste i Norge ligger på 15:1. Klar risikosone for utvikling av livsstilssykdommer. Kursleder Linda har gjort en grundig jobb med kurset og meget gode tilbakemeldinger. Anbefales for leg og lærd! Bevisstheten rundt fettsyrebalansen som den viktigste balansen i kroppen, må opp! »

Frank Thrana
Lege
...
«Jeg har tidligere deltatt på et webinar gjennom Tønsberg Medisinske Skole, og var utrolig fornøyd med all den nyttige kunnskapen jeg satt igjen med. Jeg valgte derfor å fortsette å lære gjennom TMS. Studie Balansering av fettsyrer er fullt av spennende, overraskende, og nyttig kunnskap. Det er lettlest og kunnskapen lagt frem på en måte som gjør det lett å forstå. Jeg var så fornøyd med dette studie at jeg umiddelbart etter fullføring meldte meg på et nytt studie gjennom Tønsberg medisinske skole (Optimal trening og ernæring) »

Lene Maria
Hypertrofi coach
«Kunnskap om mat og helse er viktig i vårt samfunn som flyter over av informasjon om hva som er best, godt og sunt. Det å få økt forståelse fra forskere både i Norge og utlandet er tyngden i studiet når du studere hos Tunsberg medisinske. Da jeg jobber med mennesker, og er partner i ett selskap som selger ernæringsprodukter, er siste forskning og ny vitenskap viktig for meg. Dette fordi jeg er både lærer, kundeveileder og forbruker. Jeg er over gjennomsnittet opptatt av hva mat og ernæring gjør for en god helse, og derfor meldte jeg meg på studiet om fettsyrer. Det har bekreftet en del kunnskap jeg allerede hadde, samt gav meg oppdatert og dypere forståelse for fettsyrer. Har du lyst på økt kunnskap om ernæring og helse anbefaler jeg både studiet om fettsyrer og generelt studier ved Tunsberg. Det er personlig oppfølgning selv om studiet er via nettet, og det er hyggelige og lærerike samlinger. Det er alltid ekstra linker og litteraturtips. Er du i tvil - så bare meld deg på - du kommer til å bli fornøyd! »

Solveig Fredriksen
Barnehagelærer, kostholdsveileder, coach og student
«Valgte studiet da jeg trengte mer dybde og forståelse av temaet. Da jeg på fritiden driver med veiledning rundt kosthold og da særlig viktigheten av riktig balanse mellom omega 3 og omega 6 i kostholdet var dette studiet midt i blinken. Studiet er bygget opp temabasert, med en meget bra pedagogisk tilnærming slik at det er lett for en "ikke profesjonell" helseperson å tilegne seg kunnskapen. Liker særlig godt alle lenker og den faktabasert forskningen som vektlegges i kurset. Her finner en mye ekstra materiell til fordypning videre. Kursets veileder har fulgt opp på en profesjonell måte og bidratt med forklaringer og verdiøkende informasjon underveis. Anbefales. »

Odd Stian Jensen
Veileder kosthold
 Skriv en ny anbefaling!

Kurset består av 3 temaer. 

Tema 1 – Introduksjon og teori

Etter å ha fullført tema 1 har du kunnskap om:

  • Hva fettsyrer er
  • Forskjell mellom de ulike fettsyregruppene og dets betydning
    • Mettede fettsyrer
    • Enumettede fettsyrer
    • Flerumettede fettsyrer
  • Kilder til fettsyrer i kosten
    • Hvordan det finnes ulike fettsyrer i en type matvare
    • Hvor man finner de ulike fettsyregruppene
  • Opptak av fettsyrer i kroppen og hvilke som er essensielle
    • Konvertering fra essensielle til de med lengst kjedelengde
    • Begrensninger i konverteringen og dets betydning
  • Dannelse av signalmolekyler fra fettsyrer og dets betydning for helsen
    • Pro- og anti-inflammatoriske fettsyrer
  • Hvordan fettsyresammensetningen endres når kostholdet endres
  • Betydning av omega-6/omega-3-forholdet
  • Omega-3 Index og betydning av mengde omega-3 i kosten og kroppen
  • Kolesterol og betydningen av fettsyrer
  • Myndighetenes anbefalinger av fettsyreinntak og dets helsepåstander (EFSA)

 

Tema 2 – Kosttilskudd og testing

Etter å ha fullført tema 2 har du kunnskap om:

  • Hvordan identifisere fettsyreinntaket og fettsyreforholdet i kroppen vha tester
  • Hvilken informasjon kroppens fettsyreforhold gir og hvorfor det er viktig
  • Hvordan fisk blir til fiskeolje og hvilke metoder som brukes
    • Hvilke komponenter tas bort og hvilke tilføres
  • Ulike typer omega-3-tilskudd og hva som skiller dem
  • Hva man bør se etter når man velger omega-3-tilskudd
  • Hva fettsyreoksidasjon er og hvordan kosttilskudd og kroppen beskyttes
    • Påvirkning av antioksidanter
  • Hva miljøgifter, sertifisering og bærekraft har å si for fisk og fiskeolje
    • Bør man spise mer eller mindre av noen typer fisk?
    • Er fiskeolje bærekraftig?
    • Hva med oppdrettsfisk?

 

Tema 3 – Balansering og protokoller

Etter å ha fullført tema 3 har du kunnskap om:

  • Hvordan tolke fettsyreinformasjonen og resultater gitt av en test for deretter å gjøre endringer
  • Hvordan fettsyreprofilen endres når man tilfører ulike fettsyrer som mettete fettsyrer, oljesyre, omega-6 og omega-3 og hva det innebærer
  • Hvordan gjenopprette forholdet mellom fettsyrene med mat og kosttilskudd
    • Hvilke mengder skal man ta?
  • Dagsaktuell fettsyrestatus fra den norske befolkningen basert på kjønn, alder og bruk av kosttilskudd
    • Hvordan det ligger an i forhold til anbefalinger
  • Hvilke fettsyrer som er viktige for ulike grupper, som gravide, barn, de med ulike helseproblemer som ADHD, depresjon, hudproblemer ol.
    • Hvordan påvirker det fettsyrene i blodet?
  • Protokoller for hvordan gjenopprette fettsyrestatus for ulike grupper for å oppnå en positiv helseeffekt
    • Hva bør inntas av mat eller kosttilskudd?
    • Når bør det inntas?
    • Hvilken mengde?

Det er ingen opptakskrav.

Kurset er åpent for alle.

Det egner seg for alle som er interessert i sammenhengen mellom fettsyreinntak og helse, men er spesielt viktig for deg som gir råd og veiledning om helse til andre. 

Kurset er et nettbasert deltidsstudium. Alt pensum finnes som artikler inne på nettskolen. I tillegg til pensumartikler, får du tilgang til en rekke verktøy inne på nettskolen. 

Kurset er delt inn i 3 temaer som tas på ca. 3 måneder. Du har tilgang til kurset i 5 måneder. Trenger du mer tid enn dette, koster det kun kr 600 per 6 måneder. Du kan forlenge studietilgangen så manger ganger du ønsker. 

For hvert tema skal du svare på en innleveringsoppgave. Innleveringsoppgavene blir rettet av lærer med godkjent/ikke godkjent og eventuelle kommentarer. I tillegg er det quizoppgaver som rettes automatisk.

Vi anbefaler at du jobber regelmessig med stoffet og setter av 2-3 kvelder i uka til lesing og oppgaveløsning.

Eksamen

Det er ingen eksamen i dette kurset.

Vitnemål

Du må ha besvart og fått godkjent innleveringsoppgaver og quiz for å bestå kurset og få kursbevis.

Studieavgift: kr 2 900,- 
Delbetal fra kr 577 (6 avdrag)




Kan jeg jobbe raskere? 
Ja, du kan jobbe i ditt eget tempo med noen begrensninger. Vi ønsker at du leser tilbakemelding fra lærer før du leverer en ny oppgave.

Kan jeg bruke lengre tid? 
Ja, du kan forlenge studietilgangen. Det koster kun kr 600,- per 6 måneder. 


© 2024 Tunsberg Medisinske Skole