Tunsberg
Glemt passord?

Faglig oppdatering i soneterapi
Få kjennskap til de siste års arbeid med å utvikle arbeidsmetodikken

Oppstart: 22.03.2020
Videoforelesning - se når du vil
Varighet: 1 dag
Sted: Nettbasert undervisning
Kursavgift: Kr 1950 

Kompendium er inkludert i kursavgiften
Vilkår for oppstart og avmelding


Samlingen har vært, men det er fremdeles mulig å bestille opptak.
Cerebrospinalvæsken dreneres til hjernene lymfesystem.

I dette oppdateringskurset vil du få kjennskap til de siste års arbeid med å utvikle bedre arbeidsmetodikk innen soneterapi. 

Det legges stor vekt på å forstå oppbyggingen av hjernens lymfesystem og selvfølgelig også behandlingen av det.

I 2015 fant forskere fra University of Virginia i USA lymfekar som forbinder hjernen med immunsystemet. Det kan få stor betydning for forskning på autisme, Alzheimers og sklerose, mener forskerne. Kevin Lee, lederen av universitetets avdeling for neurovitenskap, mener vi bør skrive om lærebøkene. Det har aldri vært et lymfesystem for sentralnervesystemet, og det endrer synet vårt på sentralnervesystemets forhold til immunsystemet (1).

I 2017 ble funnet bekreftet hos mennesker. Resultatene antyder at lymfeårene kan fungere som en slags rørledning mellom hjernen og immunsystemet (2). 

Dette gjør at vi må videreutvikle sonesystemets måte å se på hvordan en behandler hjernen. 

Terje Varpe har, i diskusjon med forskerne som fant dette systemet, utviklet en bedre måte å behandle hjernen på. Dette har ført til oppsiktsvekkende resultater på en lang rekke lidelser. Vi har fått nye muligheter til å støtte kroppen ved blant annet tåkesyn, synsforstyrrelser, tinnitus, balanseproblemer, MS og fatigue.

Kilde:

  1. https://forskning.no/immunforsvaret-alzheimer-depresjon/ny-del-av-hjernen-oppdaget/487404
  2. https://www.nih.gov/news-events/news-releases/nih-researchers-uncover-drain-pipes-our-brainsNoen anbefalinger

«De har vært utrolig viktige for meg disse oppdateringskursene. Gir ny innsikt, treffer hyggelige kollegaer og jeg må absolutt si at det har hatt stor innvirkning på resultatene mine. Har lært med å være mer nøyaktig. I tillegg føler jeg meg tryggere i faget. Selv om utfordringene ikke lar vente på seg. Kompendiene vi har fått i forbindelse med kursene er gull verdt. »
Torild Schei
Soneterapeut i Sandnes
«Jeg er veldig fornøyd med utbyttet mitt av de faglige oppdateringene i soneterapi. Ersdal metoden er systematisk. Mange av punktene er de samme som jeg kjente til fra tidligere, men metoden er mer direkte og du lærer konkrete grepsteknikker som er veldig viktigere for å kunne maksimere resultatet av fotsonebehandlingen. Jeg kommer definitivt til å fortsette på de faglige oppdateringene.»
Randi Nordvi
 Skriv en ny anbefaling!
  • Oppbygging av og funksjonen til lymfesystemet i hjernen
  • Gjennomgang av arbeidet til Antoine Louveau and Jonathan Kipnis, og Terje Varpes kontakt med Antoine Louveau som viktig bidragsyter til utvikling av en behandlingsteknikk for effektiv behandling av hjernens lymfesystem
  • Tanker og erfaringer med behandling av lidelser som tåkesyn, synsforstyrrelser, tinnitus, balanseproblemer, MS, fatigue, konsentrasjonsvansker mm.

Faglig oppdatering passer for alle utøvere av soneterapi. Det vil også kunne være nyttig for alle som ønsker info om oppbyggingen av og funksjonen til hjernens lymfesystem selv om de ikke arbeider med soneterapi.

Kursavgift: kr 1 950,- 
Delbetal fra kr 410 (6 avdrag)

© 2021 Tunsberg Medisinske Skole