Tunsberg

VEKS-fag
Bli en mer bevisst fagutøver

Du kan starte når du vil.

Forlenget tilgang
I dette studiet kan du forlenge tilgangen. Det koster kun kr 800 for å forlenge studietilgangen med 6 måneder.
Varighet: 4-6 måneder
Sted: Nettstudium
Studieavgift: Kr 3750 
Vilkår for oppstart og avmelding

100 % fornøyd-garanti. Dersom du innen 14 dager etter at du har fått tilgang, finner ut at du ikke er fornøyd, vil du få pengene tilbake. Les vilkår for oppstart og avmelding

VEKS-fag er ikke knyttet direkte opp mot noen bestemt terapeututdanning, men passer for studenter fra alle retninger. Kurset egner seg godt blant annet for:

  • Deg som er under utdanning og har behov for VEKS-fag for å bli medlem av en utøverorganisasjon
  • Deg som ønsker å jobbe som massør, personlig trener eller coach
  • Deg som arbeider som helsepersonell, er journalist eller arbeider med undervisning

Hva er VEKS-fag?

VEKS-fag består av de 4 temaene: Vitenskapslære, Etikk, Kommunikasjon og Samfunnslære.

Når du behandler andre mennesker, er det helt nødvendig å vite hva du har lov til og hva du ikke har lov til. Du lærer i tillegg mye som gjør deg til en bedre og tryggere terapeut:

  • Kan du spille på lag med det offentlige helsevesenet?
  • Kommuniserer du godt nok med de som søker din hjelp, og med de du samarbeider med?
  • Hvordan møter du de etiske dilemmaene i utøvelsen av din behandling?
  • Er det du driver med forskningsbasert?
  • Er du kritisk nok til alt du leser av faglitteratur?

 

Når du velger å ta VEKS-fag vil du komme et godt stykke videre med å tenke igjennom og arbeide slike spørsmål.

Du blir en mer bevisst fagutøver! Det er tilbakemeldingen vi har fått fra mange som har tatt dette kurset hos oss.

I tillegg kan du bli medlem av en utøverorganisasjon som krever at du har gjennomgått VEKS-faget (og andre fagkrav) for å bli medlem. 
tunmed.no
VEKS-fag
Rated 4,9/5 based on 50 customer reviews

Noen anbefalinger

...
«Et nyttig og spennende fag som er viktig å ha med seg når man jobber som terapeut. Faget legger også opp til egen refleksjon man kan knytte til sin praksis, og dermed får det enda større nytteverdi. Faget er lagt opp på en enkel og forståelig måte,. Raske og gode tilbakemeldinger fra faglærer.»

Anne Gro Stokvik
Rosenterapeut og Naturterapeut
«Kurset i VEKS fag er et kurs som har mye relevant informasjon som kommunikasjon mellom behandler og klient, etiske retningslinjer og lovdata. Det er oversiktlig og fint lagt opp i fire bolker, med innleveringer til hvert emne. Og jeg fikk i tillegg rask tilbakemelding på oppgavene etter innlevering. Anbefaler dette kurset.»

Sissel Anette Flottorp
Massør
«Jeg startet dette studiet med en viss skepsis på bakgrunn av at dette er et pålagt studiet for alle som driver med alternativ behandling i Norge. Gjennom lesing og oppgaveskriving har jeg blitt mer og mer imponert over balansen i pensumet. Det har ikke provosert meg og det har vært nyttig stoff. Jeg liker at lengden på artiklene ikke er for stor og at det hele er overkommelig ved siden av en travel hverdag. Jeg tror at nytteverdien for alle som driver med alternativ behandling kan være stor, hvis en vil sette seg inn i stoffet. Alt i alt: Takk for godt studiet. Det har i grunn inspirert meg til å studere videre. »

Marianne Ostrøm
Lærer og barnehageleder, konsulent og Tankefelt terapeut
«Jeg tok faget VEKS i forbindelse med min utdannelse innen Fotsoneterapi. Kurset er enkelt å følge, temaene er interessante og fordelingen mellom quiz og oppgavebesvarelse er veldig grei. Oppgavene ble raskt besvart, og da var det bare å fortsette til neste tema. »

Belinda Bjørge
Soneterapaut
«VEKS-faget har gitt nyttige refleksjoner over egen person og egen praksis med tanke på lover og regler, etikk, kommunikasjon og forståelse av forskning og vitenskap. Alle viktige elementer for å bli en god terapeut. »

Therese Iren Kleppe
Biopat
«Jeg anbefaler på det varmeste og ta VEKS-fag på Tunsberg Medisinske Skole. Jeg anerkjenner deres måte å få studentene sine igjennom fagene på. Quiz og innsendingsoppgavene er en bra og ryddig måte de formidler fagene på samt anbefalte linker og ekstra bonuslinker samt videosnutter. Jeg har tatt flere studier på Tunsberg og føler de gir raske, nyttige og gode tilbakemeldinger og heier deg frem som student slik at en føler seg støttet og anerkjent. Takker ydmykt for dette. »

Elena Maria Nordstrøm
Worsley 5 Element Akupunktør
«Jeg har tatt VEKS-fag som nettkurs for å gi meg bedre kompetanse som muskelterapeut. Fagene er varierte og relevante. Jeg ser at emnene vi har gått gjennom er nyttig både for terapeut rollen og mange andre utfordringer i hverdagen. Kurset var fleksibelt mht gjennomføring og kan tilpasses en ellers travel hverdag. Jeg fikk god veiledning underveis av kursansvarlig. Anbefales. »
Åse Uldal
«Det var bra og nyttig studie. »

Erlend Onarheim
Massør
...
«Jeg jobber som life-coach og er sertifisert innen en rekke energihealing/energipsykologi modaliteter. Jeg hadde tenkt på å ta VEKS-faget en stund og ønsket å gjøre det online. Jeg likte veldig godt hvordan studiet er lagt opp slik at du kan ta det når du vil og jobbe i ditt eget tempo. Materiellet er interessant og lett å forstå. Jeg fikk raskt svar på innsendingsoppgavene. Dette har vært en positiv opplevelse og jeg kan anbefale studiet til alle som ønsker å ta VEKS-fag. »

Grethe Fremo-Bjørn
Life coach med spesialisering innen energihealing/energipsykologi
...
«Jeg valgte å ta VEKS-kurset på Tunsberg medisinske skole da jeg gjennom mange år har hørt mye bra om skolen og lærerne. Kjenner også noen som har gått på skolen og går på skolen. VEKS kurset har gitt meg ennå mer lærdom og inspirasjon slik at jeg kan gjøre en ennå bedre jobb for mine klienter. »

Vigdis Settem
Regresjonsterapeut og Healer
«Den 1. juni ble jeg ferdig med VEKS-fag ved Tunsberg medisinske skole. Dette er et av fagene jeg må ha på veien til å bli naturmedisinsk muskelterapeut. VEKS-faget har lært meg mye om det å bli en seriøs alternativ behandler. Jeg anbefaler dette faget på det sterkeste! Selve studiet var svært oversiktlig og man fikk raske tilbakemeldinger på alle oppgaver. »

Liv Randi Breen
Student
«Jeg kom for 20 år siden til Norge og jobber her som sykepleier. Dette studium har fylt et tomrom som jeg har etterlyst. Det var lærerikt og interessant og godt forklart pensum. Læreren var utrolig rask med tilbakemeldinger og tips. Kan anbefales. »

Gudrun Nordenfels-Johannessen
sykepleier
«Jeg tok VEKS som biopatistudent. Anbefaler studiet, tar opp viktige spørsmål for alle som skal jobbe med tobeinte. Lærer Lars Gunnar er supergod på oppfølging, svare på spørsmål, og sparrer godt underveis. Han har valgt ut spennende pensum og oppgaver som vekker nysgjerrigheten! Tommel opp! »

Jenny Elizabeth Gjerlow
Student biopati
«Valgte dette kurset da det var åpen for tilgang med en gang. Veldig fornøyd med læren sin raske besvarelse av oppgaver. Oppgaver er spennende og lett å gå til, pensum er overskuelig og passende for tema. Som dansk tenkte jeg på hvordan det skulle gå å skrive norsk og lese norsk, men det var en fin balanse i pensum og bra hjelp fra læren. Anbefales! »

Henriette Thykjær
Massør MNMF
«Jeg gikk i gang med VEKS-faget for å tilfredsstille kravene i soneterapiutdanningen. Synet på faget ble imidlertid fort endret da jeg så hvordan det åpnet for en dypere forståelse av viktige perspektiver en naturterapeut bør ha med seg i sin kommunikasjon med pasienter og samfunn. Studiet er effektivt og flott lagt opp, med raske og oppmuntrende tilbakemeldinger fra lærer, noe som gjorde dette til en meget positiv opplevelse. Anbefales! Rune Laurantsen, student soneterapi »

Rune Laurantsen
Student soneterapi
...
«VEKS-fag og bevissthet rundt disse hører med i en utdanning innenfor naturmedisin. Flott opplegg og supre lærerkrefter på Tunsberg Medisinske Skole. Anbefales! »

Elisabeth Langegard Ekrem
«Tusen hjertelig takk for nettskolen og en superb lærer, Lars Gunnar Lingås! Selv om jeg hadde noe kunnskap fra bachelor og masterstudier i mitt hjemland, var dette kurset en supergod idé for å bli kjent med norsk Vitenskap, Etikk, Kommunikasjon og Samfunn. Jeg er så glad for å kunne være student igjen :)»

Simona Balcaitiene
Fysioterpeut og massasjeterapeut
«Det har vært en god prosess og godt samarbeid med skolen hele veien. Raske og bra tilbakemeldinger om det var noe jeg lurte på. Læreren rettet oppgavene meget raskt med tilbakemeldinger. Supert å ta studiet digitalt, kunne sette seg ned når en har anledning. Gode digitale forelesninger. Dette studie var meget godt bygget opp med de grunnleggende emner i lov og forskrifter, velferdsstatenes historie, etikk, moral og refleksjon om etiske utfordringer. Hvor du selv kommer med egne refleksjoner om hva som en kan møte og hvordan det kan være lurt å handle. Grunnleggende og bevisstgjørende kommunikasjon og relasjonsbygging, og ikke minst forventningsavklaringer. Det som begeistret meg veldig var det siste emnet om forståelse av paradigmer i vitenskapens utvikling og forståelsen av å lese forskningsrapporter kritisk. Jeg leste flere forskningsrapporter innenfor mitt emne som jeg vil bruke i min virksomhet med pasienter og samarbeidspartnere. Jeg vil på det sterkeste anbefale dette studie for de som ønsker å jobbe innenfor naturterapi, veldig lærerikt og gode oppgaver. Det er overkommelig å gjennomføre selv med full jobb ved siden av, men du må jobbe med stoffet. Vil også anbefale at du leser studieteknikken til hvert emne. Tusen takk. »

Tone Elisabeth Wierød
Student akupunktur
«Jeg valgte dette kurset for å friske opp mine kunnskaper. Jeg la min virksomhet som hypnoterapeut på is i 2014. Startet sykepleiestudiet i 2015 og ble ferdig utdannet i 2018. Ønsker nå å komme igang med hypnoterapien igjen og valgte dette kurset for å friske opp mine kunnskaper og å sette meg bedre inn i lovverket. Som sykepleier kunne jeg det meste fra før, men uansett tenker jeg at dette er et viktig og lærerikt kurs å få med seg. »

Renate Meland
Sykepleier, Hypnoterapeut
«Terningkast 6 til dette VEKS-fagkurset og lærer Lars Gunnar Lingås! Dette er en super måte å studere på. Pensum, quiz og oppgaver er spennende og rett på sak. Jeg har lært mye, fått aha-opplevelser, rask tilbakemelding og god støtte underveis. Lars Gunnar er en unik, vis og fantastisk lærer! Jeg anbefaler han og kurset på det varmeste. »

Tonje Alida Parsons
...
«Dette studiet passer helt perfekt for deg som har behov for å kunne studere hjemmefra. Og for deg liker å studere i ditt eget tempo (innenfor tidsrammen kurset er på da 😜). Selv om jeg har en mastergrad i "bagasjen" så er dette kurset noe helt annet, nettopp fordi det er en helt annen vinkling inn på tema. Jeg har lært MYE som har med det å være en alternativ behandler å gjøre. Det beste synes jeg har vært de gode artiklene om etikk og yrkesmoral. Virkelig verdifullt 👍 Så lenge du setter av tid til å jobbe med stoffet litt og litt, så er dette helt overkommelig sammen med småbarnslivet og travel hverdag. Anbefales virkelig for alle som vil være profesjonelle alternative behandlere. »

Maj Iren Ottesen
Ansiktsyogalærer og alternativ behandler
«Jeg er veldig fornøyd med VEKS-kurset ved Tunsberg Medisinske Skole. Pensumet var kortfattet og tydelig, oppgavene ryddige, quizzen var fin å øve seg på og oppgavene ble besvart raskt og godt av hyggelig lærer. »

Tone Langvik
Kraniosakralterapeut
«Fantastiske intéressante fag. Veldig nyttig og praktisk studie. Opplegget i studiestruktur er nyttig og motiverende. Anbefales for deg som ønsker å gjøre noe seriøst av faget sitt innenfor alternativ behandling. Takker for fin tid! »

Nora Elisabeth Pérez
Aromaterapeut, refleksolog, detox, latteryogalærer
«Grunnen til jeg tok studie her er for at jeg følte dette var det beste og tryggeste stedet. Jeg ble også anbefalt av noen jeg kjenner + han som lærer meg opp, sa dette er det beste. Jeg er veldig fornøyd på alle måter. Spesielt det med at så si alt av informasjon var inne på kurset og trengte da bare å lese meg godt opp. Veldig bra nettside oppsett, lett måte å kopiere ut på og lettvint å bruke. »

Eirik Trampe-Kindt
Naturterapeut med de 5 elementene
«Jeg er ikke norsk og har vært i Norge litt mindre enn 5 år. Jeg må si at jeg har ønsket å ta VEKS-fag lenge, men var veldig bekymret for om jeg klarte det. Men jeg klarte å gjennomføre studiet på mindre enn 4 uker. Jeg venter bare på svar for den 4. oppgaven. Jeg kunne en del ting fra før, men jeg har også lært veldig mange nye ting. Det var veldig fint at man kunne lære i sitt eget tempo. Jeg anbefaler til alle som jobber med mennesker å ta dette kurset. Jeg er kjempefornøyd! »

Lana Solar
Massør
...
«Som medlem av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH) er VEKS-fag og Naturmedisin grunnutdanning obligatoriske studier. VEKS-fag er veldig nyttig for å tilegne seg kunnskap om de rammer og lovverk som vi må følge som naturterapeuter: samt for å reflektere over etiske spørsmål ved egen praksis som terapeut. Jeg fikk satt meg dypere inn i informasjon som jeg kjenner til fra før, samt jobbet med pensumstoff som var nytt for meg. Dette har vært spennende - og jeg kan anbefale studiet til andre som enten trenger det, eller interesserer seg for temaene. »

Marianne Borchgrevink Claussen
Homeopat MNNH
«Väldigt intressant och lärorik kurs. Enkel att förstå och bra studiestöd via mail. Anbefalles! »

Lenita Stolt
Muskelterapeut
«Jeg valgte å ta kurset på nett og det er jeg veldig fornøyd med. Det passet meg bra å kunne jobbe med dette på kveld og helg så jeg slapp å ta fri på vanlige ukedager. Kurset er omfattende og veldig lærerrikt. Jeg fikk raske tilbakemeldinger fra lærer. Vil trygt anbefale dette til alle som må ta VEKS. »

Wenche Bjerke
Massasjeterapeut og Refleksolog
«Fin opplevelse. Tunsberg leverer det de lover. Rask tilbakemelding på innsendte oppgaver. Kommer sikkert tilbake for å ta andre kurs. »

Ole R. Nydal
Snart TFT utøver
«Tok VEKS- kurset for å få registrere meg som naturterapeut i Brønnøysundregisteret. Var veldig nervøs og redd for å begynne på kurset da det er 42 år siden jeg satt på skolebenken. Men det kom en kjempegod og oppmuntrende melding fra lærer som gjorde at jeg heiv meg uti det. Og det var det beste jeg kunne ha gjort. Kurset var både spennende og interessant. Fikk rask respons på oppgavene og positive tilbakemeldinger som løftet en videre. Anbefaler trygt dette kurset videre. Tusen takk for meg. Hilsen Lisbeth Berge »

Lisbeth Berge
Naturterapeut
«Jeg vil herved varmt anbefale VEKS-fag hos Tunsberg Medisinske Skole som jeg har gjennomgått høsten 2017. Det er presist og strukturert i form og med hurtige tilbakemeldinger som gjør at man får en god flyt i progresjonen i studiet. »

Mona Elise Sølvesen-Myhre
«Jeg startet dette studiet for å komme til å bli godkjent healer i Det Norske Healer forbundet. Jeg synes det var et veldig morsomt kurs som er flott lagt opp og veldig informativt. Jeg har koset meg mye mer med det enn jeg trodde på forhand. Det er også en flott lærer her som gir veldig gode og reflekterte tilbakemeldinger på arbeidet som blir sendt inn. På det sterkeste anbefalt. »

Wenche-Lise Strømsten
Reiki Master lærer og utøver av healing ++
«Jeg tok dette kurset som en kvalitetssikring og muligheten til å registrere meg i Brønnøysundregistret som naturterapeut. Kurset er lagt opp på en oversiktlig og fin måte, og med rask respons på innsendte oppgaver. Oppgavene var klart formulert, så det var alltid greit å finne frem til svarformuleringer. Så her kan jeg trygt anbefale dette kurset videre. »

Øyvind Skriver
Coach og TFT-terapeut
«Det å ta vekst fag var for meg nervepirrende. Men noe jeg vil gjøre for å bli bli ført opp i Brønnøysundregsteret som en anerkjent terapaut.Jeg jeg har også tatt flere ting for å bli godkjent. Men dette var den siste å avgjørende delen. Dette gikk over all forventning. De krevde studie på mins 3 t i uka, Jeg brukte helgene å har til nå etter ca 7-8 uker levert alle oppgaver å quisser.Bestått alle å venter svar på siste oppgave. Denne studien lærte meg å elske det jeg gjør, da gikk dette som en lek å ikke noe å grue seg til. Jeg anbefaler dette faget på det varmeste.  »

Heidi Moholt
«Jeg er akkurat ferdig med VEKS-fag og kan anbefale kurset på det varmeste. Jeg valgte å ta VEKS-fag som et ledd i oppfrisking av kunnskap når jeg nå er i ferd med å begynne litt igjen som terapeut etter et langt opphold (som for øvrig har vært tettpakket med relevant erfaring). Jeg har vært veldig fornøyd med at kurset er nettbasert og at jeg har kunnet gjøre oppgavene når det har passet for meg. Videre har jeg satt pris på utformingen av skolens nettsider. Det er enkelt og oversiktlig å finne fram. Selve faget har også vært spennende - med gode, oppdaterte artikler og oppgaver. Sist, men ikke minst, vil jeg rose faglærer for enormt rask respons og fine tilbakemeldinger. Alt i alt en veldig fin studieopplevelse. »

Gro Katarina Andorsen
Biopat
«Jeg er veldig fornøyd med VEKS-kurset. Pensum blir forklart på en forståelig måte og lurt med inndeling i moduler og innleveringsoppgaver underveis. Rask tilbakemelding/vurdering på innleveringsoppgavene. Veldig bra at det kan tas som et selvstudium og i det tempoet man selv ønsker/har tid til. Anbefaler gjerne kurset videre:) »

Berit Brorstad Riber
Faglærer i ernæring, helse og miljøfag - Spesialpedagog og Helhetsterapeut
«Jeg har gjennomført Forkurs fysiologi og anatomi, og VEKS fag. I forbindelse med disse så har jeg fått både god og rask oppfølging fra administrasjon så vel som faglærere enten det har vært via tlf. eller email. Jeg har ikke erfart verken tekniske problemer eller andre utfordringer underveis, og anbefaler absolutt skolen til andre. »

May Britt Lian
NLP Premium Master coach og TFT terapeut
«Veldig godt fornøyd med kurset. Gikk raskere og greiere enn jeg hadde trodd. Kjapp og grei tilbakemelding og retting. Aktuelt og informativt stoff. Kan absolutt anbefales! »
Tom E. Myrbråten
Tankefeltterapeut
«Jeg er veldig fornøyd med arbeidet ditt, og jeg setter pris på tålmodighet og støtte. »
Hanna Birna Sigurbjörnsdóttir
Massasjeteraput
«Dette er fag jeg gjerne skulle tatt for mange år siden. Et spennende fag som gir deg trygghet i de mange vanskelige situasjoner du kan støte på som terapeut. God hjernetrim, dybde og innsikt får du også. Anbefaler på det varmeste bonusvideoene i vitenskapslæren. Tusen takk til Lars G Lingås.»
Hilde Bjerkvig
Muskelterapeut, student kostholdsveileder
«Hei, jeg kan anbefale VEKS kurset, jeg er Nederlandsk men fant kurset lettforstaelig. Lærestoffet selv er tydelig og " to the point" , oppgavene er ikke såpass vanskelig at man finner ikke en svar til oppgavene. Slik en nettkurs er greit å kombinere ved siden av jobb og andre aktiviteter. Jeg er veldig fornøyd med TMS og kurset!»

Suzanne de Volder
Student heilpraktiker
«Dette var et utrolig spennende og interessant kurs! Det begynte som ren plikt for å kunne registrere meg som "Utøver av Alternativ Behandling" - men det ble straks et veldig givende og morsomt studie. Jeg lærte mye som jeg kan ta med meg inn i min praksis, fikk utfyllende informasjon om viktige temaer og lærte ting jeg aldri har tenkt på tidligere. Dette ga meg inspirasjon og motivasjon til videre studier ved Tunsberg - fordi dere holder et høyt nivå, både med nettløsninger, kunnskap og tilbakemeldinger fra lærer. Jeg kan på det varmeste anbefale dette kurset til andre.»
Mari Anfinsen Nilsen
Sjaman og healer
«Veldig bra VEKS-kurs! Har gjennomgått VEKS kurset til Tunsberg Medisinske Skole og det var imponerende bra. Veldig bra nettløsning, gode videotreninger, lettfattelig informasjon og mange gode tips for muligheter til fordypelser. Tok i utgangspunktet VEKS kurset mer av plikt for å bli godkjent som "Utøver av Alternativ Behandling" - men dette kurset ga en større mening. Mange gode refleksjoner underveis, underholdende quizzer og veldig konkrete, konstruktive og skikkelige tilbakemeldinger fra innsendte oppgaver. Dette kurset gis en sterk anbefaling. Vurderer nå å ta andre kurs hos Tunsberg Medisinske Skole da dette ga mersmak.»
Henning Romero
Healer, Sjaman
«Før jeg begynte på VEKS-fag, gjorde jeg meg tanker som "trenger jeg virkelig dette?" Nå, etter å ha levert den siste besvarelsen, er svaret enkelt: Dette er et kurs som alle terapeuter har nytte av! Javisst, vi har hørt om både det ene og det andre før, men dette er så bra satt i system, at man er nødt til å tenke gjennom både kunnskap og sine egne holdninger på en ny og mer strukturert måte. Jeg personlig hadde spesielt stor glede av kapitlene om etikk og kommunikasjon. Dette angår ikke bare terapeuter, dette angår hvert eneste menneske, det skulle vært pliktfag på alle skolene! Og sist men ikke minst vil jeg skryte av læreren på dette kurset: det var meg en sann glede å studere under din veiledning, Lars Gunnar! :-)»
Helga Tverdal
aromaterapeut
«I had to take this study as part of my permanent membership of NNH. I am grateful for this"must"! Although I had studied these subjects long ago (in Austria and of course with its Austrian health laws), it was interesting to come along these subjects again.- And after so many years, together with my professional experiences, I see many things in a more tolerant way as I would have done ages ago. Therefore I enjoyed the "oppgaver" I had to do. I have been in Norway for a year and now start to get along well with "norsk", thus the possibility to write in English was of considerable help. But I have also improved my "norsk" a lot! It is understood, that any persons working with people should undergo these studies as a base for their work. For me it was the first time I did "net-studies", as I am not so good handling a computer, I was very well led through the whole process, it is easy to follow and clear. To have a quick - as for the quiz even an instant feed-back motivates a lot! I was also happily surprised when I got an e-mail answer from the professor on a Sunday afternoon! GREAT!! Altogether was it a great experience and I feel a little sorry for myself to have finished the studies already! - I must find some more studies....! Tusen takk for alt!»
Carmen Grohs-Lugschitz
Terapeutisk massør og naturterapeut
«VEKS-fag er relevant og nyttig for alle som jobber med mennesker. En gjennomgang og gode påminnelser om hva som kan gjøre et terapeut/pasient forhold profesjonelt og trygt. Fint at dette studiet er blitt obligatorisk for naturterapeuter, og kunne sikkert vært nyttig for mange andre grupper også. Ekstra pluss med rask tilbakemelding fra lærer på alle innsendingsoppgavene!»
Ellen Midtsæter
5 - element akupunktør
«I am really happy with the VEKS course. It has been designed in a simple and interesting manner which makes it easier to read and understand. I love the subtle way in which topics have been explained and the questions which trigger our brain to think and extract the answers!

I have learnt many a good points when it comes to dealing with colleagues and clients and am surely much more confident now as a therapist to deal better with positive and adverse situations around work. I know Norwegian but my writing skills are not so flawless, so I m quite grateful that I could submit my assignments in English! Thanks for everything!»
Shruti Bhatia
Ayurvedic Therapist
«VEKS-kurset her er godt strukturert og med et innhold som vil være meget nyttig for alle som jobber med alternative behandlingsmetoder. For meg var det både inspirerende og innsiktsgivende.»
Einar Bjørge
5 element akupunktør
«Jeg har tatt VEKS-fag nå i vinter, fordi det er et krav fra min medlemsorganisasjon. Jeg bor ikke helt sentralt, og det har vært fint for meg å kunne ta studiet på nett her.

Jeg er fornøyd med pensumet, og synes oppgavene har vært gode og relevante. Jeg har fått rask og konstruktiv respons på innsendingsoppgavene. Har brukt ca. 3 måneder på kurset, og det har gått greit. - Jeg anbefaler gjerne studiet for andre.»
Per Opland
Kinesiolog
«Spennande og lærerikt fag med mange muligheter til refleksjon og fordjupning underveis! Anbefalas!»

Mai Nyborg
Bachterapeut og soneterapeut
 Skriv en ny anbefaling!

VEKS-fag har fokus på de teoretiske aspektene innen vitenskapsteori, etikk, kommunikasjon og samfunnsmedisin. VEKS-fag skal gi studenten gode kunnskaper, ferdigheter og holdninger innenfor både vitenskap, etikk, kommunikasjon og samfunnsmedisin.

Gjennom teoretiske og praktiske øvelser skal du utvikle modenhet, forståelse og evne til refleksjon. Dette gjelder både i forhold til din egen rolle som behandler og i forhold til samfunnet og myndigheter.

Innholdet i studiet er laget for og spesielt tilpasset naturterapeuter. Det er lagt vekt på konkrete eksempler og case-oppgaver for å tydeliggjøre faginnholdet.

 
Tema 1
Samfunnslære
Emnet gir en innføring i viktige sider ved velferdsstatens oppbygning med vekt på helsevesenet.

De juridiske emnene gir innsikt i lovverk og forskrifter som er relevante for naturterapeuter.

Emnet gir en grundig gjennomgang av Lov om alternativ behandling av sykdom og tilliggende forskrifter.
Tema 2
Etikk
Emnet tar opp teorier om etikk og moral. De viktigste verdiene som terapeuter bør grunne sitt virke på blir gjennomgått. Videre dekkes yrkesetiske emner, herunder etiske retningslinjer og de etiske pliktene som gjelder for naturterapeuter.

Det gis en innføring i systematisk refleksjon i møte med etiske utfordringer og dilemmaer som en kan dra nytte av i egen praksis.
 
Tema 3
Kommunikasjon
Emnet tar opp kommunikasjon og dialog, kroppsspråk og nonverbal kommunikasjon, aktiv lytting, empati, relasjoner og relasjonsbygging samt kommunikasjon i grupper og tverrkulturell kommunikasjon.
 
Tema 4 Vitenskapslære Emnet tar opp noe idéhistorie som gir forståelse av paradigmer i vitenskapens utvikling, forståelse av hva kunnskap er og hvordan kunnskap blir til.

Du lærer hva relevant forskningsbasert kunnskap er, samt kildekritikk. Emnet dekker også forholdet mellom viten og tro.
 

Det er ingen opptakskrav.

Studiet er åpent for alle. 

Utenlandske søkere

Studiet har en del utenlandske søkere. Alle fagartikler er på norsk og krever altså normalt gode norskkunnskaper.

Innsendingsoppgavene kan skrives på norsk, dansk, svensk eller engelsk. Svar fra faglærer er på enten norsk eller engelsk.

Studiet er et nettbasert deltidsstudium over 4 måneder. Alt pensum finnes som artikler inne på nettskolen. Du får i tillegg tilgang til studieveiledning, oppgaver, diskusjoner, repetisjoner, ulike internettressurser og videoforelesninger.

Du har tilgang til nettskolen i 6 måneder. Dersom du trenger mer tid, kan du forlenge tilgangen for kr 600 per 6 måneder. Dette kan du gjøre så mange ganger du ønsker.

For hvert tema skal du svare på en innleveringsoppgave. Innsendingsoppgavene blir rettet av lærer med godkjent/ikke godkjent og eventuelle kommentarer. I tillegg er det quizoppgaver som rettes automatisk.

Vi anbefaler at du jobber regelmessig med stoffet og setter av minimum ca. 3-4 timer per uke per uke til lesing og oppgaveløsning. 

Eksamen

Det er ingen eksamen i dette studiet.

Vitnemål
Studenter som har fullført studiet, bestått de obligatoriske innsendingsoppgavene og quizzene vil få vitnemål.

Studieavgift: kr 3 750,- 
Delbetal fra kr 728 (6 avdrag)
Kan jeg jobbe raskere? 
Ja, du kan jobbe i ditt eget tempo med noen begrensninger. Vi ønsker at du leser tilbakemelding fra lærer før du leverer en ny oppgave.

Kan jeg bruke lengre tid? 
Ja, du kan forlenge studietilgangen. Det koster kun kr 600,- per 6 måneder. 


© 2024 Tunsberg Medisinske Skole