Etablering og klinikkdrift

I tillegg til kunnskap om terapi - må du som terapeut også vite hvordan du skaper en lønnsom klinikk, og kjenne til sentrale lover og regler.

Det hjelper lite hvor flink du er som terapeut, coach eller veileder om du ikke klarer å skape en lønnsom drift.

Noe av det viktigste for å lykkes er å kjenne godt til dine styrker og svakheter. Du må også vite hvilken strategi du bør velge og hvordan gjennomføre nødvendige endringer. I første tema vil du jobbe mye med dette slik at du blir sikrere i terapeutrollen, og vet hvordan du skal nå målene dine.

Du vil også lære hvilken markedsføring som fungerer best for terapeuter. Her ser vi både på hvordan du presenterer deg, tradisjonelle markedsføringskanaler og du får en grundig opplæring i bruk av nettverk, digital markedsføring og sosiale medier. Markedsføring for terapeuter krever en helt spesiell tilnæring. Du kan ikke "selge" på samme måte som for andre varer/tjenester, både på grunn av lover og forskrifter. I tillegg så er det selvfølgelig en del etiske og moralske forutsetninger som du må ta hensyn til. 

Sist men ikke minst vil du lære mye om hvordan du bør etablere deg som terapeut. Det finnes mange ressurser på nett og hos kommune om etablering. I dette kurset lærer du det som er spesielt for terapeut/veileder, og gir deg i tillegg mange praktiske tips.

Nettet flommer over av "gratiskurs" innen digital markedsføring, og mye er veldig bra selv om ikke alt egner seg like godt for deg som jobber med helse. I vårt kurs så lærer du det du trenger for å komme igang med de fleste ulike metodene. Det viktigste er uansett ikke å lære én spesifikk plattform eller teknikk (som lover å løse alt), men en grunnleggende forståelse av hvordan både vanlig og digital markedsføring fungerer slik at du hele tiden kan velge det som er best for deg. Det er summen av alle små og store tiltak som avgør om du klarer å markedsføre deg. 

Vi har også avtaler med flere at de flinkeste og mest seriøse innen digital markedsføring, slik at dersom du ønsker å lære enda mer vil du få gode rabatter. Dette gjelder blant annet Faccebook-annonsering, å lage nettkurs, Google Adwords. Bare rabattene fra dette overstiger hva etableringskurset koster. 

Men det er faktisk alt det som IKKE har med Facebook, blogg, e-postmarkedsføring, Webinarer, salgstunneler osv. som er det viktigste. Hvis du ikke har det på plass så hjelper det ikke med all verden moderne markedsføring. Spesielt hvis du tenker litt langsiktig og ønsker å ha et varig godt forhold til dine pasienter/kursdeltagere.  


Noe av det du vil lære:Hvem passer dette for?

Målgruppen er du som er terapeut, veileder, coach eller PT. Du jobber enten alene eller sammen med andre, eller kanskje du trenger hjelp til å komme i gang.

Det er en fordel med grunnleggende engelskkunnskaper siden vi bruker en del engelskspråklige videoer. Men alle artikler og oppgaver er på norsk.

Behandleroppføring

Hvis du har en av følgende utdanninger (eller holder på) fra TMS: Biopati, Ernæringsterapi, Soneterapi eller Kostholdsveileder så vil du i løpet av kurset få muligheten til å legge inn en gratis behandleroppføring (og få hjelp til dette).

Hva lærer du?

Kurset består av 3 temaer hvor vi legge veldig stor vekt på nytteverdi. Du vil garantert lærer mye som vil hjelpe deg til å lykkes bedre som veileder/terapeut. 

Her er noe av det du vil lære

1 - Deg som terapeut

Hva er en dyktig terapeut (veileder)?

 • Hva trenger du i tillegg til fagkunnskap?
 • Produktet DEG. Hva skal du jobbe med. Balanse mellom fokus og muligheter. Hva er din målgruppe?
 • Hvorfor det er viktig å lage visjon og verdier
 • Sette riktig pris på dine tjenester
 • Å presentere deg selv i ulike sammenhenger
 • Lage en behandleroppføring
 • Personlighetstyper

Oppskrift på suksess

 • Her lærer du mye om hva som kjennetegner de som har suksess, og alt er ferdigheter som kan læres.
 • Å sette seg mål
 • Hva er SMARTE mål? 
 • Hvordan nå målene dine
 • Planlegging

Nettverk og samarbeid

 • Hvorfor dette er så viktig og hvordan du skal lykkes med samarbeid (hvorfor så mange feiler dramatisk).

 

2 - Makedsføring

Litt markedsføringsterori

 • Hva er spesielt når man markedsfører seg som terapeut (etikk, moral)
 • Markedsføringsloven
 • Anbefalinger

Tradisjonelle markedskanaler

 • Basic som må være på plass og som er grunnleggende for å lykkes

Moderne markedsføring

 • Bygge en e-postliste
 • Markedsføring via e-post
 • Hjemmeside og/eller blogg. Hva er best og hvordan få resultater ut av de.
 • Hvorfor og hvordan bruke Instagram, Snap, Youtube etc. Velge alle eller noen?
 • Google Adwords (betalt reklame)
 • Google Analytics
 • Få flere gratis
 • Facebook (Business Manager, Power Editor, Pixsler, A/B-testing, Facebook debugger etc. )

Å holde kurs og foredrag

 • Hvorfor dette er viktig og hvordan lykkes
3 - Klinikkdrift
 • Lokalitet, innredning
 • Ulike måter å organisere driften på
 • Forskrift om pasientjournal
 • Forsikring, HMS
 • Regnskap og økonomi, lover og regler, mva
 • Låne og støtteordninger
 • Fradrag i skatten ved hjemmeklinikk
 • Avskrivninger
 • Sjekkliste før du starter opp!

Og mye mye mer!

Gjennomføring

Kurset er nettbasert og har en varighet på ca. 3 måneder. Du bør bruke cirka 1-2 kvelder i uken på kurset.

Du har tilgang til studiet i 5 måneder. Det gjør det mulig å jobbe i et litt roligere tempo eller legge inn ferie dersom du ønsker det. Det er også mulig å forlenge tilgang til kurset (kr 800 for 6 måneder).

Eksamen
Det er ingen eksamen. Studiet evalueres med obligatoriske quiz og innleveringsoppgaver til hvert tema. Du må ha fått godkjent alle oppgaver for å få kursbevis. 

 

Studieavgift


Vi gjør oppmerksom på at kurskostnaden kan utgiftsføres.Viktig informasjon

Fagansvarlig, Truls Isaksen

Truls er rektor ved TMS og har i tillegg jobbet mye med salg og markedsføring før han startet skolen. Han var blant de første i Norge til å undervise i e-handel, og blant de første til å starte med nettkurs. Truls har erfaring fra etablering og styrearbeid i en rekke bedrifter. I tillegg henter vi kompetanse fra de beste innen kommunikasjon og markedsføring.

Noen anbefalinger

« informative temaer, morsomme quizzer, rask og hyggelige tilbakemeldinger på oppgavene. Her er mange nyttige tips til hvordan man starter en bedrift og lykkes. Kan anbefales! »
Marianne Aase
Biopat, Fotsoneterapeut


« Veldig lærerikt og ikkje minst ein nyttig guide fra a til å om du har planer om å starte opp eller allerede er i gang :) Veldig godt å ha med seg i terapeut-verktøykassen! Anbefalast »
Camilla Seim
Ernæringsterapuet


« Klinikkdrift er et veldig bra studium. Jeg har lært kjempe masse om hva som er viktig å huske på når man skal starte opp for seg selv. Og man får veldig gode tilbakemeldinger fra læreren :) »
Siri Antonsen Aartun
Kostholdsveileder og ernæringsterapeut


« Klinikkdrift er et veldig nyttig kurs for oss som skal starte for oss selv. Man får en god innføring i lover, regler og viktige ting å være klar over. Lærer har respondert imponerende raskt på mine henvendelser og oppgaver! »
Silje Eker
Kostholdsveileder, ernæringsterapistudent, klinikkdrift, urter, krydder og terapeutisk mat


« Klinikkdrift er et veldig nyttig studium for alle som driver og alle som skal starte bedrift. Har selv drevet AS i 16 år og enkeltmannsforetak i 6 år før det! Lærte masse og fikk mange tankevekkere og mange tips til forbedring av bedriften! Anbefales:-) »
Desiree Jakobsen
Kostholdsveilder, hudpleier


« Klinikkdrift anbefalast til alle som har planar om å starte for seg sjølv. Her får du veiledning til korleis du skal lage din eigen forretningsplan samt at ein får presentert alle reglar ein må forhalde seg til. Svært nyttig og tidsbesparande å få alt servert på denne måten!»
Bente Torheim
kostholdsveileder


« Hei Jeg kan anbefale alle terapeuter å ta klinikkdrift. Har fått gode tips selv om jeg driver egen klinikk. Klinikkdrift hjelper en å sette fokus på hva som er viktig for deg til en hver tid, alt i fra oppstart til videre drift. Tusen takk for gode og konstruktive tilbakemeldinger. »
Elin Vestli Berkers
Naturterapeut, biopat student


« Dette kurset ble for meg en veldig positiv opplevelse. For meg som ikke er så glad i økonomi og samtidig skulle sette opp flere budsjetter, så gikk det veldig lett. Kursets innhold var lettfattelig og det ble gøy å se hvordan man forberedte seg til oppstart av klinikk med busjetter, planlegging, lover og regler . Lærer var veldig positiv, ga gode tilbakemeldinger og svarte alltid raskt på mail hvis jeg hadde noen spørsmål.»
Jasmin Marø
Kostholdsveileder


« Klinikkdrift er en fantastisk studium, og absolutt nødvendig for selvstendige terapeuter og de som jobber på en klinikk. Jeg fikk mye kunnskap og fikk skrevet en god forretningsplan. Det var også veldig gode og nyttige kommenterer fra lærer, og svarene fikk jeg veldig fort.»
Svetlana Williams
Ernæringsterapeut


« Jeg vil gjerne anbefale dette kurset for fotterapeuter som skal starte egen klinikk, eller for de som allerede driver klinikk, som meg selv. Kurset er lagt opp som nettskole og tar for seg alt man trenger for å starte/drive en lønnsom klinikk. Nettsiden er brukervennlig med mange muligheter (studiegrupper, diskusjonsforum, linker til nyttige sider, veiledning(lærer), søkemotorer, samt mange nyttige tips og kontinuerlige oppdateringer for selvstendig næringsdrivende. Her guides man enkelt gjennom forretningsplan, effektiv markedsføring, finansiering og budsjetter, forslag til samarbeidsavtaler o.s.v. Kurset er lagt opp med innsendingsoppgaver og quiz som må godkjennes. Dette kurset er en liten investering med stort utbytte!»
Elisabeth Ørmen
FOTHELSEKLINIKKEN


« Som privatpraktiserende fysioterapeut kan jeg trygt anbefale dette kurset for fysioterapeuter som skal etablere egen praksis. Kurset er relevant og gir nødvendig basiskunnskap om etablering og markedsføring av egen virksomhet.»

Ingvild Nyland Myhre
Vestfold Fysioterapi, Tønsberg


« Jeg er meget fornøyd! Dette var midt i blinken for meg. Nå får jeg ta vare på barn og studie samtidig, og jeg kan bruke lesetiden mer konstruktivt. Jeg er spesiellt fornøyd med tilbakemeldingene vi fikk. Det er godt å få vite både det man har gjort bra og det man kan bli bedre på, og ikke minst bli ønsket god helg og lykke til videre!»

Bente Anita Kvanli


« Jeg er veldig fornøyd med både innhold, opplegg og nettsidene. Jeg liker Quizzen veldig godt. Jeg har brukt den litt forskjellig. Hvis jeg føler jeg har lest bra, prøver jeg å svare på alle spørsmålene uten å sjekke de jeg er usikkre på. Andre ganger har jeg tatt den uten å ha lest, for å sjekke forkunnskapene mine og for å se hvilke punkter vi skal igjennom og hva dere vektlegger. »
Gro Tangen


© 2017 Tunsberg Medisinske Skole