Kostholdsveileder Spania

Akinon Resort Center (La Nucia)

Det er nå mulig å melde seg på samlingen til våren.

Selv om nettundervisning har mange fordeler og gir stor fleksibilitet, vil det alltid være noen som ønsker klasseromsundervisning. Eller kanskje du bare har lyst på en fantastisk hyggelig og lærerik tur?

Ved å være sammen i 10 dager med studenter med den samme interessen vil du oppleve et svært spennende fellesskap. Det dreier seg om ernæring nesten døgnet rundt. Det er også store muligheter for å knytte langvarig kontakt og vennskap med andre likesinnede. Du vil få et nettverk med kunnskapsrike personer du vil ha glede av i fremtiden, samtidig som du nyter god mat og sol i fantastiske omgivelser.

Kostholdsveileder i Spania er delt inn i to deler. Hver del avsluttes med en deleksamen. Du kan enten ta begge delene i Spania eller ta en del i Spania og en via nettstudiet. Det eneste kravet er at du må ha fullført del 1 før du kan ta del 2.

Kostholdsveileder del 1
Dato: 6. - 16. april 2018
Påmelding er nå åpnet!

Kostholdsveileder del 2
Dato: 28. sep til 8 okt 2018
Påmelding: åpnes mai 2018

For å få vitnemål som Kostholdsveileder TMS må du etter samlingen i Spania ta avsluttende eksamen. Dette er en 4 timers hjemmeeksamen som arrangeres tre ganger i året.

Akinon Resort Center (La Nucia)
For dette studiet samarbeider vi med Akinon Resort Center som ligger ca. 1 times kjøring fra Alicante. Senteret har meget høy standard og lang erfaring med å tilrettelegge for undervisning. I tillegg finnes gode muligheter for trening, velvære og rekreasjon.

Informasjon om Akinon Center: http://www.akinoncenter.com
For kart: klikk herHvem passer dette for?

Dette studiet egner seg for deg som ønsker å jobbe som kostholdsveileder.

Studiet egner seg også for:

 


Opptakskrav
Det anbefales å ha grunnleggende kunnskap i anatomi og fysiologi, tilsvarende forkurs anatomi og fysiologi.

 

Hva lærer du?

For detaljert oversikt over studiets innhold henviser vi til studietilbudet kostholdsveileder.

Program
Hver del består av seks undervisningsdager, en lesedag og avsluttes med en deleksamen.

Det er undervisning i klasserom fra kl 08.30 til 13.00 hver dag.
Lunsj fra 14.00 til 15.00. Etter lunsj er det gruppearbeid og oppgaveløsning.

Del 1
Dag 1: Reisedag
Dag 2: Næringsstoffene
Dag 3: Matkvalitet og produksjon av næringsmidler
Dag 4: Kosthold og dietter
Dag 5: Studiedag og til disposisjon for egne aktiviteter
Dag 6: Kosthold i Norge og andre kulturer
Dag 7: Kosttilskudd I
Dag 8: Terapeutisk mat
Dag 9: Avsluttende prøve og avslutningsfest
Dag 10: Til disposisjon
Dag 11: Hjemreise

Del 2 
Dag 1: Reisedag
Dag 2: Fordøyelse
Dag 3: Mat og hormoner
Dag 4: Kosttilskudd 2
Dag 5: Lesedag
Dag 6: Overvekt og vektnedgang
Dag 7: Tester og analyser
Dag 8: Kostholdsveiledning – konsultasjoner
Dag 9: Avsluttende prøve og avslutningsfest
Dag 10: Til disposisjon
Dag 11: Reisedag

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet. 
 

Gjennomføring

Undervisningen er en kombinasjon av forelesning, oppgaveløsning og gruppearbeid. Man må ha med PC og pensumlitteratur.

Du får tilgang til nettstudiet kostholdsveileder straks du har meldt deg på. Der må du lese igjennom de aktuelle delene av pensum og løse quiz-oppgavene før du kommer til Spania.

De obligatoriske innsendingsoppgavene gjør vi i Spania (individuelt og/eller i grupper). Etter å ha gjennomført en del i Spania har du tilgang til nettstudiet i 6 mnd. Du har da anledning til å sende inn oppgavene til hvert tema i nettstudiet og få dem tilbake med kommentarer. Særlig for de som skal ta den avsluttende eksamen er dette en nyttig repetisjon.

Etter beståtte obligatoriske oppgaver og avsluttende eksamen vil du få utdelt vitnemål med tittelen Kostholdsveileder TMS.

Studieavgift

Deltagerne betaler selv for flyreise og transport til hotellet. Vi forsøker å hjelpe til med å finne rimelige løsninger.

Reserveringsgebyr blir trukket fra studieavgiften. Dersom turen blir avlyst vil innbetalt reserveringsgebyr bli tilbakebetalt i sin helhet.

Kostnader for hver del er:

Studieavgift: 9400 NOK
Overnatting med måltider: 1100 €
Tillegg for enkeltrom: 250 €

Dersom du skal bo i dobbeltrom må du oppgi i bestillingen hvem du skal bo sammen med.

Studieavgift og opphold faktureres ca. 5 uker før samlingen. Beløp som er i euro omregnes til NOK etter kursen på fakturadato.

Dette er inkludert:

Benyttelse av spa/trening

 

Det er forbehold om nok antall påmeldte. Det vil være maksimalt 20 deltagere.


Bor du i Spania eller ordner du overnatting selv?
Da betaler du kun for undervisning samt måltidene. Ta kontakt med skolen for å avtale dette. Pris for studiet uten overnatting er kr 13900,-

Ønsker du å ha med en annen person?
Hvis du vil ha med en person som ikke skal være med på undervisningen, og som deler dobbeltrom med deg, koster dette 110 € pr døgn for kost og losji.

 


Vanlige spørsmål

Når kan jeg starte?
Du bør melde deg på så tidlig som mulig, slik at du har god tid til å lese igjennom pensum før du kommer til Spania. Når du har betalt reservering, vil du få tilgang til nettskolen.

Kan jeg ta en del i Spania, og en del på nett?
Ja, det er ikke noe problem. Men du må gjennomføre del 1 før du kan ta del 2.

Kan jeg delbetale Kostholdsveileder i Spania?
Ja, men det er da viktig at du melder deg på tidlig slik at du har betalt inn minst ca. 50% av studieavgiften før samlingen i Spania.


Viktig informasjon

Fagansvarlig, Jens Veiersted

Jens Veiersted er ernæringsterapeut ION og er fagansvarlig for ernæringsfagene. Veiersted er utdannet fra Institute for Optimum Nutrition i London og har i tillegg grunnfag i idrett fra Norges Idrettshøyskole. Han var en av de første i landet som tok i bruk metabolsk typebestemmelse, en test som hjelper til med en individuell tilpasning av kostholdet.

Noen anbefalinger

« Etter mange års elendig helse, og kun fokus på symptombehandling i det norske helsevesenet tok jeg "skjeen i egne hender". Jeg ble gjort oppmerksom på at feil kosthold over lang tid kunne forårsake sykdommer og dårlig helse. Jeg begynte da å søke litt på nettet, og forstod raskt at raffinerte karbohydrater og bearbeidet mat ofte har sammenheng med helsemessige utfordringer. Jeg la om livsstilen, og endret fokus til ren, naturlig bærekraftig mat. Utmattelse, muskelsmerter og utallige småplager ble borte. Ut i fra egen erfaring har jeg derfor et sterkt ønske om å hjelpe andre. Kostveilederstudiet skulle vært obligatorisk i grunnskolen. Kunnskapen jeg har fått på dette studiet skulle jeg hatt for 30 år siden. Da hadde jeg levd i disse årene. Ikke bare eksistert. Faglæreren Jens er en svært kunnskapsrik inspirator, og for øvrig en veldig dyktig faglærer. Jeg gleder meg masse til neste semester i Spania Oktober 2017. »
Cathrine Berge
Student


« Jeg har fremdeles studietiden i Spania friskt i minne, en fantastisk opplevelse, både læremessig og sosialt, og ikke minst stedet vi bodde på. Her fikk vi leve helt i tråd med med det kostholdet jeg mener er riktig, fikk servert nydelig gluten- og melkefri mat hver dag, de skjønneste rettene. En super start på et studie som ga mersmak. Har nå bestemt meg for å ta del 2 også i Spania. Jens (lærer) er en utrolig kunnskapsrik og dyktig formidler av stoffet. Umulig og ikke bli smittet av hans engasjement. »
Wenche Koteng
Student


« Jeg vil så absolutt anbefale Kostveilederstudiet på nett MED samling i Spania. Studiet er ufattelig lærerikt, Jens Veiersted er en fantastisk dyktig (fag)person og foreleser, og han sitter på og deler raust av sine kunnskap og erfaringer fra faget, og alltid villig til og åpen for å diskutere og se på våre erfaringer, refleksjoner og innspill, nesten hele døgnet. Det å ha tilgang til nettstudiet i forkant, og ha muligheten til å gå gjennom fagstoffet før samlingen i Spania var en fin forberedelse til Spaniaoppholdet. Selve studiet i Spania er vanskelig å beskrive med ord, det må bare oppleves. For meg er det en helt ny verden som har åpnet seg, mye av det jeg har lært tidligere om mat, helse og ernæring har jeg gjennom oppholdet i Spania skjønt at er helt feil, og nå er det nesten vanskelig for meg å skjønne at det er så ufattelig mye vranglære ute å går når det gjelder hva slags mat vi skal spise for å ha god helse. Jeg gleder meg til å lære mer og til del 2 som jeg selvfølgelig har tenkt å ta i Spania i oktober. I tillegg til at jeg er mektig imponert over Jens Veiersteds kompetanse og evne til å formidle dels vanskelig fagstoff på en veldig forståelig måte, var også resten av studiegruppen en utrolig fantastisk gjeng og en kjemperessurs. Vi ble veldig godt kjent i løpet av de dagene vi var sammen i Spania, og det vi opplevde og delte sammen var utrolig verdifullt, og jeg er veldig takknemlig for det! I tillegg er det sånn at Akinon er et deilig hotellanlegg, Spania er ett skjønt land og byr på ett behagelig klima, og studiet er så utrolig godt fasilitert og vi ble utrolig godt tatt vare på, så tross intense studiedager, opplevdes hele oppholdet som veldig, veldig helsebringende. Det er også utrolig deilig å få servert deilig, næringsrik og riktig mat, Akinion har en dyktig kokk og de tar hensyn til alle mulige allergier og intoleranser, for å trekke fram noe. Anbefales på det varmeste!!!!!!!»
Christine Lieng
Kostveilederstudent


« Jeg opplever at Tunsberg Medisinske Skole tilbyr et unikt og godt utdanningsalternativ for studenter med evolusjonær tilnærming til ernæring. Jeg gjennomførte del 1 i mitt eget tempo via nettstudiet og valgte å ta del 2 i Spania. Nettstudiet opplevde jeg svært innholdsrikt, strukturert og oversiktlig og jeg mottok omfattende tilbakemeldinger på mine innleveringer. Lærerne viste tyngde i sin kompetanse og svarte mer enn gjerne på spørsmål. Jeg sitter igjen med mer kunnskap etter studiet enn jeg hadde forestilt meg i forkant og fikk i tillegg kontakt med studenter med samme kostholdsfilosofi som meg selv etter Spaniaoppholdet. Jeg anbefaler studiet på det sterkeste.»
Marthe Nordlie Kroken
Kostholdsveileder


« Jeg er veldig fornøyd med kvaliteten på kostholdsveilederutdanningen. Jeg valgte å ta del 1 via nett, og del 2 på samling i Spania. For meg var det en fin løsning; jeg fikk god tid til å sette meg inn i stoffet på egenhånd og var forberedt til samlingen i Spania. Det å komme seg litt bort fra hverdagen hjemme og være sammen med folk som er like opptatt av kosthold og helse som en selv var både lærerikt og inspirerende. Lærer Jens har en god måte å formidle stoffet på og må oppleves. I tillegg må maten nevnes, nydelig mat helt i tråd med skolens filosofi hver dag. Jeg har fortsatt kontakt med noen av de jeg studerte sammen med. »
Marie Flyen Brandstad
Ergoterapeut og kostholdsveileder TMS


« Jeg kan på det sterkeste anbefale Kostholdsveileder Spania. Jens, som er faglærer på studiet, er en engasjert, kunnskapsrik og utrolig dyktig lærer. I tillegg får du venner og knytter kontakter med mennesker som er opptatt av det samme som deg. Et inspirerende og lærerikt studium!»
Marit Hals Svensson
Kosholdsveileder Spania© 2017 Tunsberg Medisinske Skole