Forkurs anatomi og fysiologi

 

Ønsker du å ta en av våre utdanninger, men mangler grunnleggende kunnskaper om kroppen? Da er dette kurset for deg!

Forkurset gir deg en god innføring i menneskekroppens grunnleggende anatomi og fysiologi. Du lærer om de viktigste organsystemene, hvordan de er bygd opp og fungerer og litt om hvordan de samarbeider.

Forkurset er et nettstudium og er dermed en fin måte å teste ut om du liker å studere på denne måten. Du får muligheten til å jobbe selvstendig med fagstoffet og i ditt eget tempo.

Etter endt kurs har du grunnleggende kunnskaper om:Hvem passer dette for?

Dette kurset er viktig for deg som har planer om å begynne på grunnmedisin, soneterapi, kostholdsveileder eller et annet studium, og som ikke har kunnskap innen anatomi og fysiologi fra før.


Vi har også mange som tar dette forkurset fordi de jobber som medisinsk tekniker på sykehus. 


Opptakskrav
Det er ingen opptakskrav. Kurset er åpent for alle. 

Hva lærer du?

Kurset gir grunnleggende kunnskaper i kroppens anatomi og fysiologi. Nivået tilsvarer en del av emnene som undervises i videregående skole, grunnkurs helse- og sosialfag.

Vi legger vekt på de største organsystemene og fokuserer på en forståelse av sentrale funksjoner og begreper.

Forkurset består av følgende åtte temaer: 
 

Tema 1: Celler, vev og organer
 
 • Hva består en celle av?
 • Arvematerialet vårt
 • Hva er protein?
 • De fem vevstypene
 • De elleve organsystemene
Tema 2: Nervesystemet
 • Sentralnervesystemet
 • Nervecellen
 • Inndeling av nervesystemet
 • Det perifere nervesystemet
Tema 3: Det endokrine systemet
 • Hormoner
 • Endokrine kjertler
 • Kontroll av hormonutskillelsen 
Tema 4: Sirkulasjonssystemet
 • Blodet
 • Hjertet
 • Kretsløpene
 • Blodårer og blodtrykk
Tema 5: Blodet og kroppens forsvarssystem
 • Blodets sammensetning
 • Kroppens forsvar
Tema 6: Respirasjonssystemet
 • Luftveiene
 • Forbrenning
 • Lungene
Tema 7: Fordøyelsessystemet
 • Fordøyelseskanalen
 • Næringsstoffene
 • Kjertler i fordøyelsessystemet
Tema 8: Bevegelsesapparatet
 • Skjelettsystemet
  • Knokler
  • Ledd
 • Muskelsystemet 
  • Skjelettmuskler
  • Muskelaktivitet 
 

Gjennomføring

Forkurset er et nettstudium. Alt pensum ligger inne på nettskolen.

Forkurset består av 8 temaer. Hvert tema skal kunne gjennomføres på 2 uker, dvs. totalt 16 uker. Du har tilgang til kurset i ca. 5 måneder, og det er mulig å enten jobbe raskere eller bruke litt lengre tid.

Som vurdering benytter vi en kombinasjon av quiz og innsendingsoppgaver. Det er til sammen åtte quizzer og åtte oppgaver, en for hvert tema. Du må ha besvart og fått godkjent på alle for å bestå kurset og få kursbevis. 


Eksamen
Det er ingen eksamen i dette kurset. 

Studieavgift


Vanlige spørsmål

Kan jeg jobbe raskere eller bruke lengre tid? 

Ja, du kan jobbe i ditt eget tempo men noen begrensninger. Vi ønsker at du leser tilbakemelding fra lærer før du leverer enda en oppgave. Du kan også forlenge tilgangen til kurset. Det koster kr 800,- pr 6 måneder. 

Trenger jeg forkurset hvis jeg har fullført videregående? 
Forkurset er en fin måte å repetere kunnskap på. Hvis du føler at du trenger å friske opp kunnskapen så kan det være lurt. Mange tar også forkurset for å finne ut hvordan det er å studere på nettet, uten å risikere for mye. 

Kan jeg forlenge studietiden?
Hvis du får behov for eller ønsker å bruke lengre tid enn 5 måneder, kan du forlenge tilgangen (kr 800,- pr 6 måneder).

Viktig informasjon

Fagansvarlig, Danielle Fam Schønning

Danielle er utdannet lege. Det er hun som både oppdaterer innholdet i kurset og gir deg tilbakemeldinger på innsendingsoppgavene.

Noen anbefalinger

« Jeg ble anbefalt å ta forkurset i anatomi og fysiologi før jeg skulle starte på kostholdsveider utdanningen, og jeg angrer ikke på det. Det har vart en spennende og lærerik kurs. Jeg gledet meg hver gang jeg satt av tid til å drive med kurset. Trodde først det skulle bli vanskelig fordi jeg opprinnelig kommer fra Nederland (bor i Norge i 9 år) men det vart det ikke. Jeg er veldig glad at jeg tok dette kurset og jeg så sammenhengen mellom mat og anatomi og fysiologi mens jeg drev med kurset. Nå gleder jeg meg veldig til utdanningen til kostholdsveilder! »
Mariska Kroeze-Pieterse
Forkurs Anatomi og fysiologi


« Veldig bra kurs! Flotte tilbakemeldinger fra en veldig positiv lærer. Anbefales! »
Hege-Anita Mathisen
Kokk


« Jeg valgte dette studiet da jeg ønsket å få mere kunnskap om kroppen, da jeg ikke har gått helse og sosialfag. Føler jeg sitter igjen med mye etter dette forkurset, absolutt å anbefale! »
Ingrid
student


« Vil anbefale dette forkurset på det sterkeste til alle. Det gir en grundig inføring i kroppens organsystemer og en lettfattelig oversikt og forståelse av kroppen. Jeg har fått mer enn jeg forventet. Pensum boken: Den forunderlige kroppen, er en lettlest og god bok å ha med seg videre i evt. videre studier og som oppslagsverk for ikke å glemme kunnskapen. Mvh Mina Henriette Trøen »
Mina Henriette Trøen
Forkurs anatomi og fysiologi


« Dette kurset har gitt meg muligheten til å bygge videre på faglig kunnskap så vel som egen erfaring. Det har fungert veldig bra for meg å studere på denne måten, samtidig med full jobb utenom. Har fått gode og konstruktive tilbakemeldinger fra Danielle Fam Schønning, og for meg har det vært en trygg og enkel måte å bli introdusert til helsefag på. Anbefales! »
Anna Kristin Lie
Instruktør i Bevegelsesterapi


« Fint kurs, oversiktlig og god læring. Fin oppfriskning av faget og læring, på vei til Naturmedisinsk hudpleie utdanning. Kan anbefales. Takk! Ser frem til videre kurs fra august 2015.»
Monika Haugstad
Helsesekretær


« Jeg har hatt stor nytte av å ta forkurs i anatomi og fysiologi. Tunsberg sitt nettstudium er veldig greit å følge og jeg kan trygt anbefale det til andre som trenger mer kunnskap om kroppen før en går videre på kostholdveiledning e.l.»
Helene H. Sunde
Forkurs i anatomi og fysiologi


« Ferdig med forkurs i Anatomi og Fysiologi og klar for kostholdsveileder. Allerede i 1 tema ser jeg hvor nyttig det var å ha tatt forkurset, så det anbefales på det varmeste! Kurset er enkelt og forståelig, ikke noe problem å følge med selv om det er 25 år siden man satt på skolebenken. Forøvrig var det så gøy og være student og Danielle er en fantastisk lærer, det er nesten litt trist å være fedig, tusen takk Danielle... ...Kjemefine rettelser som gikk litt i dybden / man alltid lærer noe mer av, veldig innspirerende og oppmuntrende. Tar gjerne ett oppfølgingskurs ;-)»
Hege Nitteberg
Forkurs i Aatomi og Fysiologi


« Dette var ett lærerikt kurs med en kjempe flott lærer! Danielle Fam Schønning kom med oppmuntrende tilbakemeldinger som gjorde at man hele tiden ville gjøre det bedre og lære mer. Jeg annbefaler dette kurset på det varmeste. Linn Lier»
Linn Lier
Forkurs anatomi og fysiologi


« Jeg er akkurat ferdig med Forkurs anatomi og fysiologi, og kan virkelig anbefale det både for de som skal bli kostholdsveiledere og de som ønsker å få bedre oversikt over vår fantastiske kropp.

Jeg liker hvordan Tunsberg Medisinske Skole har bygd opp læreportalen, hvilket gir en følelse av å være i et fysisk klasserom. Danielle Schønning var min veileder, og ga raske og lærerike tilbakemeldinger på mine innleveringer :)»
Johnny Carlsen
Redaktør Norsk ProteinIntoleranse Forening


« Veldig kjekk og motiverende måte å studere på. Delt opp i overkommelige bolker, slik at det går an å sette seg ned i kortere tid ad gangen. Veldig greit for oss med en travel hverdag. Og helt fantastisk måte å organisere studie progresjon på, en uke pr fag område. Kjempe greit. Også vet du at du må være ferdig til søndag for da begynner neste tema. Blir at en henger bedre med og slipper å henge etter. Og det gir en fin mestringsfølelse som motiverer til videre studering. Forkurs i anatomi og fysiologi er veldig greit for alle å ha. Fint med en liten innsikt i hvordan kroppen fungerer når man jobber med barn og voksne.»

Lindis Fagerheim
Pedagogisk leder© 2017 Tunsberg Medisinske Skole