Høstkonferansen 2017

Vi overfører Live HD-TV fra hele konferansen! Siden det er så mange gode foredrag gir vi deg tilgang til opptak i 6 måneder.

Kan du spise deg til god psykisk helse? Hvilken rolle spiller mat og næringstilskudd for å bevare god psykisk helse, og kan det også hjelpe deg til å bli frisk fra alvorlige psykiske sykdommer?

Årets forelesere er noen av landets mest kunnskapsrike på nettopp dette feltet: Mone Eli Sæland, Gunn-Karin Sakariassen, Margit Vea, Line Holdal, Helene Ragnhild, Frank Wedde, Nina Husø, Steinar Larsen, Terje Sandberg, Lars Erik Litsfeldt, Patrik Olsson, Dag Viljen Poleszynski og Joakim Øien Iversen.

 

Live HD-TV

Live HD-TV betyr at vi sender direkte i høy kvalitet. 3 kamera, bra lyd og bilde av PowerPoint. Alt kan ses på PC, Mac, Nettbrett og de fleste telefoner. Klarer du å se en YouTube-video så klarer du å se dette!

Du vil også få tilgang til alle opptakene noen få dager etter konferansen. Tilgangen varer i 6 måneder.

Les mer om programmet lenger ned. 

Vil du heller være med i Sandvika? Det koster kr 1295, og du bestiller billett her (dersom du ønsker å være i Sandvika). Hvem passer dette for?

Høstkonferansen er åpen for alle.

Hva lærer du?

Lørdag 21. oktober

09.30: Frank Wedde: Mat & mentale evner. Mat som øker dine prestasjoner. Hvordan håndtere stress. Hvordan henger fysisk og psykisk helse sammen? Frank Wedde er en populære foredragsholder og forfatter. Han jobber med mental trening og har flere ganger deltatt i verdensmesterskapet i hukommelse.

10.00: Mone Eli Sæland: Mat for god psykisk helse. Hvilken mat gjør godt for deg – hvilken mat hemmer deg? Bli frisk med mat – ikke piller! Mone Eli Sæland er førsteamanuensis og klinisk ernæringsfysiolog. Hun er en engasjerende og trollbindende foreleser

11.30-12.15: Norsk tradisjonskost – bedre enn sitt rykte. Hvordan henger det sammen – gode råvarer, næringsopptak og fordøyelse – og hvordan du har det med deg selv? Ditt energinivå? Margit Vea er forfatter av flere bøker, en ildsjel som brenner for lokalmat og arrangerer en rekke kurs i hjemmelaget husmannskost.

12.15-13.00: Patrik Olsson & Lars-Erik Litsfeldt. Et nyt og bedre liv med bønner. Hvordan bønner og resistent stivelse kan gjøre underverker for blodsukkeret og treningsresultater. Patrik Olsson gikk markant ned i vekt etter at han introduserte bønner i kostholdet. Som blind type-1 diabetiker har han måttet forholde seg til utfordringer de fleste av oss ikke kan forestille oss. Han har kunnet redusere sitt insulininntak til nærmest null etter overgangen til et lavkarbo-inspirert kosthold med mye bruk av bønner. Med hjelp fra Lars-Erik Litsfeldt har han brakt dette ut til lesere i hele Norden. Du kan se frem til et engasjerende, rørende og spennende foredrag.

14.15-14.45: Patrik Olsson og Lars-Erik Litsfeldt fortsetter. Spørsmål og svar fra salen.

14.45-15.30: Line Holdal: Den auto-immune protokollen (AIP). Som 14-åring fikk Line spiseforstyrrelser og dette plaget henne i 15 år. Hun utviklet en auto-immun sykdom som legene sa det va ingenting å gjøre med. Etter at hun begynte på Tunsberg Medisinske Skole og studerte ernæringsterapi, vokste tanken i henne at dette skulle hun klare å gjøre noe med! I dag er hun utdannet i ernæringsterapi og markedsføring, samt yoga-lærer. Bli kjent med Lines helsereise og den auto-immune protokollen AIP.

Søndag 22. oktober

10.00: Terje Sandberg: Klarere i hodet uten melk og gluten. Terje var leder av Kostreform for bedre helse i to år. Han var i ferd med å utvikle diabetes da han én dag tok skjeen i egen hånd, la om til lavkarbokosthold uten melk og gluten og spiste seg frisk og rask i løpet av noen måneder. Han forteller om helsereisen, om hvordan det var å gjøre det stikk motsatte av det alle sa han “måtte” gjøre.

10.30-11.30: Gunn Karin Sakariassen & Hege Barhaughøgda: Spise seg frisk fra diabetes? Hva skjer med noen når de får beskjed om at de er i ferd med å få diabetes? Eller at de allerede har fullt utviklet sykdommen? Hvordan kan man motiveres til å endre kostholdet – hva skal til? Gunn-Karin Sakariassen sminker ikke budskapet, men forklarer deg nettopp hvor landet ligger. Hun er nestleder i Kostreform og har jobbet med kosthold i årtier. Hege er ernæringsfysiolog hos Fedon Lindberg.

11.45-12.30: Helene Ragnhild, bachelor i ernæringsfysiologi: Mat og psykisk helse. Helene engasjerte oss i fjor, og har mye på hjertet om mat og psykisk helse. Hun brenner for et næringsrikt kosthold og fikk prisen for årets ernæringsstudent ved Bjørknes private høyskole!

14.00-14.45: Lege Joakim Øien Iversen: Hvilke næringsstoffer, matvarer og vitaminer trenger du for god psykisk helse? Hva kan du mangle ved psykisk sykdom? Joakim Iversen er en lege som besitter kunnskaper utover det vanlige: han interesserer seg spesielt for vitaminenes, mineralenes og næringsstoffenes betydning for en god helse. Han driver egen privatklinikk på Lysaker.

14.45-15.45: Steinar Iversen og Nina Husø: Hva kan dårlig mat gjøre  med psyken? Hva kan bekymringer gjøre med sykdom? Kan tanker, stress og bekymringer forverre et sykdomsbilde? Riktig kosthold er ikke alt. Stress, bekymringer og lite søvn  påvirker sykdom negativt. Steinar driver bloggen insunlinfri.no og Nina er ernæringsterapeut ved Senter for livsstilsmedisin på Lysaker.

16.00-16.45: Dag Viljen Poleszynski: Få en klarere hjerne med ketogen kost! Ketogent kosthold brukes i behandling av epileptikere. Har det kanskje et større potensiale innenfor psykiske sykdommer? Dag Poleszynski er ernæringsfysiolog og fagredaktør i Helsemagasinet. Han avslutter årets konferanse med et budskap som gir håp til mange som ikke oppnår tilfredsstillende resultater med medisiner alene.

Studieavgift

Live HD-TV + tilgang til opptak i 6 måneder: kr 490


Vanlige spørsmål

Må jeg følge Webinaret direkte?
Nei, du kan se opptak av foredragene i 6 måneder etter seminaret.

Trenger jeg noe spesielt utstyr? 
Opptak kan ses på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Det vil si alle plattformer.


Viktig informasjon